Bojana prodrla u restorane

November 30, 2010   | news

Uvjeravanja službi za vanredne situacije nijesu umirila stanare na Ulcinjskoj Adi, raste i nivo jezera
Ulcinj/Virpazar – Jaki južni vjetar juče rano ujutro gotovo da je blokirao Bojanu na ušću, zbog čega je nabujala rijeka prešla pragove restorana i kućica.
Dok pokazuje poplavljene magacine, Ljiljana Knežević, zaposlena u restoranu “Miško”, kaže da je udarni talas naišao oko tri sata ujutro.

“Donja terasa restorana za sekundu se našla pod vodom. Ubrzo je i na gornjoj vode bilo dva do tri prsta, ali se odatle brzo povukla. U međuvremenu, Bojana je doprla i do magacina iza restorana, gdje je dostigla nivo oko 20 centimetara”, kaže Ljiljana i dodaje da su gumene čizme trenutno najtraženija roba na Bojani.
“Donja terasa restorana i magacini bili su poplavljeni do skoro šest časova ujutro, kada je jugo utihnuo, a voda se povukla. Međutim, i dalje strahujemo, jer ne znamo šta će donijeti naredni dani, sudeći po prognozi meteorologa”, kaže Ljiljana.

I restorani “Ponte” i “Riblja čorba” juče su nakratko bili pod vodom.
“Kažu da je u četvrtak ’dan D’. Daj bože da nas mimoiđe”, kaže vlasnik restorana “Ponte” Bućo Kolari, dok sa zebnjom posmatra tmurno nebo.
Situacija nije ružičasta ni u poplavljenim vladimirskim selima Fraskanjel i Lisna Bori. Nivo vode je preksinoć, prema riječima mještanina Skendera Hebe, pao za oko 15 centimetara, ali je juče ponovo nastavio da raste.
Nadležni iz Opštine, iz sektora za vanredne situacije MUP-a, kazali su da je prethodna dva dana situacija u Ulcinju u potpunosti pod kontrolom.

I u Virpazaru je juče voda, kako je kazao mještanin Slobo Mijović, ušla u tri kuće koje se nalaze na najnižoj koti u tom mjestu.
Mijović je kazao da je nivo vode kod tih kuća sinoć bio 30 centimetara, a da je ulila i u ulaz jedine stambene zgrade u Virpazaru, u kojoj živi pet porodica.
On je rekao da su stanovnici Virpazara u strahu da se ne ponove januarske poplave kada se u zgradu moglo ući samo u gumenim čizmama.

Policajci spasili konje

Podgorica – Uprava policije saopštila je da su njeni službenici u subotu učestvovali u akciji spasavanja na područjima na kojima je došlo do izlivanja vode.
“Službenici posebne jedinice policije, tima na konjima, pomogli su u spasavanju u zbrinjavanju petnaestak divljih konja”, kaže se u saopštenju koje je potpisala portparolka Tamara Ralević.
Dodaje se da je, zbog povećanog vodostaja Skadarskog jezera u rejonu Žabljaka Crnojevića, direktor Nacionalnog parka „Skadarsko jezero” Zoran Mrdak od Uprave policije zatražio asistenciju.
Akcija je, piše u saopštenju, trajala od devet do 13 časova, a konji su sa ugroženog područja prebačeni na sigurnu lokaciju, u rejonu sela Ponari i Žabljak Crnojevića.
U akciji je učestovalo devet policijskih službenika sa dva motorna vozila.

S.A.-S.P.
Vijesti

VIDEO TV IN
http://www.rtvin.me/flv/27_11_post_sastanak.flv