U dva smjera ispod Starog grada

December 2, 2010   | news

Raspisan tender za završnu fazu projekta u Ulcinju
Ulcinj – Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je tender za izbor ponuđača za drugu fazu radova na izgradnji lučice Kacema, ispod Starog grada u Ulcinju. U tom preduzeću su priznali da razmišljaju o novom tehničkom rješenju I faze, koja je podrazumijevala izradu osnovne građevinske konstrukcije buduće lučice.
“Imajući u vidu iznesene primjedbe građana na posljedice udara talasa za vrijeme juga, stručne službe JP prate ponašanje morskih struja na ovom projektu, kako bi te informacije dostavili projektantima i ekspertima za oblast hidrograđevinskih radova, koji bi eventualno predložili novo tehničko rješenje”, navodi se u dopisu JP.
Dodaje se da II faza predviđa “širok spektar poslova koji će prostor ispod Starog grada kvalitetno i trajno urediti”.

“Postojeća saobraćajnica, koja i sad postoji obodom lučice, biće proširena za obavljanje dvosmjernog saobraćaja, u dužini od oko 220 metara, asfaltirana, saobraćajno označena, sa postavljenim ivičnjacima i zaštitnom ogradom, dok će na cijelom prostoru biti postavljena nova javna rasvjeta”, piše u dopisu.
Navodi se da će operativna obala i marinska staza biti presvučene “štampanim betonom”, dok će za vezivanje čamaca biti postavljene bitve, a vertikalne betonske strane potpornih zidova obložene kamenim pločama.
“Prilaz operativnoj obali biće obezbijeđen izradom silaznih stepeništa na više mjesta, a u sklopu uređenja planirano je uređenje zelenih površina i zasađivanje palmi, kao i postavljanje urbanog mobilijara”, ističe se i navodi da procijenjena vrijednost radova na drugoj fazi iznosi 380.000 eura.
S.A.
Vijesti
YouTube Preview Image