Ada Bojana: Rušićemo redom od 16. decembra

December 3, 2010   | news

Država upozorila da se bliži rok za legalizaciju kuća na adi

Ulcinj – Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine i “Morsko dobro” obavijestili su juče vlasnike kućica na Adi Bojani da je 15. decembar posljednji rok za zaključenje ugovora o naknadi za korišćenje državnog zemljišta.
“Uklanjanje objekata, čiji vlasnici nijesu izrazili želju da zaključe ugovor sa “Morskim dobrom”, počeće već narednog dana, odnosno 16. decembra”, poručili su iz Ministarstva i “Morskog dobra”.

U saopštenju piše da će objekti biti uklanjani prema sačinjenom planu, “u kome su jasno definisani rokovi, nosioci aktivnosti, kao i subjekti koji će pružiti podršku u realizaciji plana”.
“U prvoj fazi biće uklonjena 22 objekta čiji vlasnici nijesu ni podnijeli zahtjeve. U drugoj fazi, biće uklonjeni objekti čiji su vlasnici podnijeli zahtjeve, ali nijesu zaključili ugovor sa “Morskim dobrom”. Njih je na, današnji dan, 288, odnosno od 383 podnesena zahtjeva, 95 vlasnika je zaključilo ugovor sa “Morskim dobrom”, piše u saopštenju.

Akcija uklanjanja, dodaje se, trajaće sve dok i posljednji objekat, za koji nije zaključen ugovor, ne bude uklonjen.
“Podvlačimo da će od 15. decembra, u sklopu aktivnosti na uklanjanju tih objekata, protiv svih vlasnika koji nemaju zaključen ugovor, biti podnijete krivične prijave za nezakonitu gradnju i uzurpaciju državnog zemljišta. Objekti, čiji vlasnici zaključe ugovor, biće uvršteni u plan i program privremenih objekata za 2011. i 2012. godinu”, zaključuje se u saopštenju.

S.A
Vijesti
YouTube Preview Image