DPS će dobiti sve što traži – Video

December 6, 2010   | news

Poplave odgodile dogovore o vladajućoj većini u lokalnom parlamentu
Ulcinj – Koalicija Demokratske unije Albanaca (DUA) i Partije demokratskog prosperiteta prihvatiće sve zahtjeve Demokratske partije socijalista (DPS) za formiranje većine u lokalnom parlamentu, saznaju “Vijesti” iz više izvora.
DPS je nakon vanrednih izbora 17. oktobra osim Sekretarijata za privredu, komunalne poslove i javnu upravu koje je i do tada pokrivao, od DUA-PDP tražio i Sekretarijat za budžet i finansije kao i funkcije predsjednika i sekretara Skupštine opštine. Završni pregovori o formiranju postizborne koalicije trebalo je da budu održani juče, ali su odloženi zbog vanredne situacije u poplavljenim područjima na obodima Bojane.
“Spasavamo imanja i narod, a lako ćemo za pregovore”, kazao je “Vijestima” predsjednik Opštine Gzim Hajdinaga, koji se nalazi na čelu opštinskog kriznog štaba.
Ni šef ulcinjskog DPS-a Ljuiđ Škrelja nije bio raspoložen za priču.
“Trenutno imamo preča posla, a o koaliciji ćemo vjerovatno početkom naredne sedmice”, kazao je Škrelja.

“Vijesti” međutim saznaju da su DPS, DUA i PDP dogovorili skoro sve. Izvor “Vijesti” potvrdio je da su DUA i PDP prihvatili zahtjeve DPS-a, pa i onaj najsporniji koji se ticao funkcije sekretara za budžet i finansije. Taj resor u proteklom mandatu vodio je visoki funkcioner DUA Fatmir Đeka, koji je toj partiji na nekoliko posljednjih izbora donio odlučujuću prevagu na području Vladimira i Anamalita. Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, predsjednik DUA Ferhat Dinoša je svom potpredsjedniku već obezbijedio čelno mjesto u Komunalnom preduzeću, vrlo uticajnu funkciju, budući da KP nije podijeljen i zapošljava veliki broj radnika.
Đeka se juče nije javljao na telefon, ali je Mučaj kazao “Vijestima” da su u igri sve opcije.
“Ne znam ništa o tome. Konačnu odluku donijeće upravni odbor PDP-a”, kazao je Mučaj.
Na posljednjim izborima koalicija DUA-PDP osvojila je deset mandata, DPS sedam, Forca 11, udružena opozicija predvođena SNP-om i SDP po dva i Perspektiva jedan mandat.

S.ADROVIĆ Vijesti
YouTube Preview Image

1