Ulcinj: Kasa tanja za 7,5 miliona

December 15, 2010   | news

Rebalans budžeta uskoro pred odbornicima u Ulcinju
Ulcinj – Umjesto planiranih 13 miliona eura, ove godine u ulcinjsku kasu sliće se 7,5 miliona eura manje, predloženo je rebalansom budžeta koji bi uskoro trebalo da se nađe pred odbornicima u ulcinjskom parlamentu.
Glavni razlog zbog čega je plan prihoda i rashoda smanjen za oko 60 odsto, “leži” u činjenici da Opština od planiranih prihoda po osnovu prodaje imovine u iznosu od 5.660.000 eura, nije realizovala nijedan cent.
Kapitalne investicije, koje su planirane u iznosu od 8,8 miliona eura realizovane su oko 14 odsto, odnosno 1,3 miliona eura.

Tako su Ulcinjani i ove godine ostali bez bulevara od Pošte do objekta „Vita- ko“ i dalje do bulevara Teuta, projekta vrijednog 1,9 miliona eura i kaldrme u Starom gradu i Čaršiji. Takođe, ništa nije bilo ni od uređenja centra Vladimira koje je trebalo da košta 300 hiljada eura, niti popločavanja Bulevara Skenderbega u iznosu od 250 hiljada eura.

Izostalo je i čišćenje kanala Bojana – Šasko jezero, izgradnja rezervoara za Brajšu i vodovodne mreže za selo Kravari i Rastiše. Nije očišćena ni rijeka Bratica, niti je obnovljena ili izgrađena javna rasvjeta u Starom gradu. Nije izdvojen novac ni za izgradnju sanitarne deponije u iznosu od pola miliona eura, kao ni za asfaltiranje pojedinih ulica i izgradnju trotoara. Nije uređena ni kapela niti je u funkciju stavljena kino bašta na Pristanu…

Istovremeno, umjesto 40 hiljada eura planiranih za izgradnju trotoara sa lijeve i desne strane od bivše “Jugoplastike” do SDK, Opština je potrošila skoro 4,5 puta više, odnosno 175.000. Za izgradnju rasvjete od bivšeg Ferijalnog do centra Štoja, umjesto 200 hiljada eura, utrošeno je 70 hiljada.
Pred odbornicima će se naći i završni račun za 2009, sa revizorskim izvještajem firme “Reviko”.
Rebalans budžeta za tu godinu iznosio je 5,41 milon eura, a završnim računom cifra je svedena na 4,63 miliona, što iznosi više od 85 odsto realizacije.

Kabinet odriješio kesu

Troškovi kabineta gradonačelnika prekoračeni su za oko osam odsto.
Sekretarijat za finansije i budžet imao je neplanirana uvećanja – umjesto tri hiljade eura, koliko je bilo planirano za troškove reprezentacije tog sekretarijata, utrošeno je 12 hiljada ili četiri puta više.
Za službena putovanja, tri hiljade su pretvorene u 16.500 eura, dok su ugovorene usluge sa 13 hiljada skočile na čak 63.700 eura.

S.ADROVIĆ
Vijesti