Završen šesti festival dječje pjesme u Ulcinj 2010 – Video

December 20, 2010   | news

Artiola Topi bez premca
Ulcinj – Kompozicija “Moja pjesma” (“Kënga ime”), u izvođenju Artiole Topi iz Elbasana u Albaniji, za koju je tekst napisao Jorgo Papinđi, a muziku Špetim Sarači, pobijedila je na Šestom muzičkom festivalu za djecu “Ulcinj 2010”, koji je održan proteklog vikenda.

U konkurenciji 24 pjesme, od kojih je 12 izvedeno u petak, a 12 u subotu, odnosno finalne večeri, drugo mjesto osvojile su kompozicije “Volim, šta volim” (“Dua, çfarë dua”) u izvođenju Albane Hodže i “Curica i detlić” (“Vajza dhe trumcaku”), koju je otpjevala Serena Murati. Treće mjesto osvojile su Špresarta Sadriu i Fioralba Sula sa pjesmama “Igram ples” (“Dance po luaj”) i “Ah, moja mjako ”(“Ah moj nënë”).

Prvu nagradu za interpretaciju osvojila je Barbara Škrelja, drugo Dielza Rama i Dielza Nagavci, a treće Sara Karamanaga i Hena Lunji i Dion Čoba. Specijalna nagrada “Fićri Hasanaga” pripala je grupi djece iz vrtća “Solidarnost” i pjesmi “Sa vrućinom ode ljeto” (“Me vapë shkoi vera”). Djeca, učesnici festivala, najviše glasova dali su pjesmi “Dođite svjetovi, univerzumi” (“Eni bota, gjithësia”).

Žiri su činili Ermir Dizdari, muzičar i dirigent iz Tirane, Bilal Nikezić, slikar iz Ulcinja, muzičar Blendi Madžari i kompozitor sa Kosova Butrint Bicuri. Direktor festivala bio je Sari Resulbegu, umjetnički voditelj Ardian Hasanaga, koreograf Musa Hodža i scenograf Agron Ujkaši.

S.A.
Vijesti
YouTube Preview Image