Crna Gora na naslovnoj strani časopisa Tatler

January 4, 2011   | news

Nakon “Conde Nast Traveller”-a, “Vanity Fair”-a i brojnih drugih renomiranih časopisa članak o Crnoj Gori objavljen je i u godišnjem vodiču za putovanja “Tatler” časopisa, izdanje za 2011.godinu. “Tatler” je jedan od najuticajnijih časopisa koji prati životni stil i modu, koji utiče na formiranje stavova i trendova i koji se štampa u oko 100.000 primjeraka mjesečno. Objavljivanjem priča o putovanju, modi i kulturi, ovaj časopis utiče na određivanje budućih trendova, dok njihov godišnji vodič za putovanja predstavlja jedan od najvažnijih izdanja o putovanjima u Velikoj Britaniji. Sadržaj ovog vodiča utiče u velikoj mjeri na njegove sofisticirane i iskusne čitaoce, koji iz njega crpe savjete za putovanja tokom cijele godine.
U članku pod nazivom „Stjenovita obala i svjetska elita“ Crna Gora se opisuje kao: „Jedinstveno na Mediteranu: sa obalom iz koje se uzdižu visoke planine, sa gradovima i mjestima koji su skoro ostali netaknuti tokom vjekova, sa dahom italijanskog baroka koji bi zaveo i Federika Felinija. To je osjećaj nekog drugog svijeta, sanjiva ideja da se ovdje, izmedju planina i jedinstvene obale, nalazi poslednje netaknuto mjesto u Evropi“. „Kotor – to je kao Venecija u malom, ali bez kanala. Turci, Mlečani, Austrijanci – svi su oni ostavili traga u Crnoj Gori, stvarajući ovdje narod koji je istovremeno bio poštovan i napadan od svojih susjeda“.
Za marinu „Porto Montenegro“ pisac kaže da „svako ko ima i malo morskog duha, obožavaće je. Vrijednost svih jahti koje su već vezane u Porto Montenegru je vjerovatno jednaka BDP jedne male zemlje, što Crna Gora zasigurno jeste. Osim lokacije, koja se nalazi u izuzetno lijepom Bokokotorskom zalivu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, ova marina ima prednost kojom se može pohvaliti samo mali broj marina – može primiti novu generaciju superjahti.“
Osim ponude marine Porto Montenegro u članku je stvaljen akcenat i na Sveti Stefan pa se kaže da je to „najimpresivnije mjesto na obali koji predstavlja izuzetan prizor.“
Pisac takodje preporučuje najbolja mjesta, plaže („Velika plaža sa toplim, čistim morem i mekim pijeskom boje čokolade koji ima ljekovita svojstva“), najbolji izlet (splavarenje Tarom), najbolje jelo, piće, pijaca, najbolji pogled – „cijela zemlja! Crna Gora ima najuzbudljiviju topografiju na svijetu: planine čiji su vrhovi prekriveni snijegom, male doline, glacijalna jezera, sve potpuno netaknuto.“ Osvrćući se na sve ove projekte pisac završava članak rečenicom „Izazov za ljude koji vode „Aman Sveti Stefan“, „Porto Montenegro“ i druge projekte u Crnoj Gori je: uvesti promjene u ovu probuđenu ljepoticu, ali tako da se od nje ne napravi zvijer“.
Ovaj vodič predstavlja izuzetan način da se plasira ponuda Crne Gore i da se čitaoci koji predstavljaju putnike sa velikom kupovnom još bliže upoznaju sa jedinstvenošću i atrakcijama Crne Gore.
Ovaj članak je rezultat PR kampanje kompanije Porto Montenegro koja je na ovogodišnjoj dodjeli nagrada „Wild Beauty Award 2010“ dobila nagradu za kampanju koja je doprinijela promociji, unapredjenju imidža i podizanju nivoa kvaliteta turističke ponude Crne Gore kao destinacije.

PR služba Nacionalne turisticke organizacije Crne Gore
http://videooglasi.net/video-file-280.m4v