„Otrant” mora da bude otvoren

January 7, 2011   | Ekonomia / Ekonomija, news

Ulcinj – Država više neće tolerisati da hoteli budu prazni i ne budu privedeni namjeni u što kraćem roku, rekao je ministar Predrag Sekulić, koji je juče boravio i u radnoj posjeti Ulcinju.
Odgovarajući na pitanje “Vijesti”, on je najavio da će Vlada postupiti tako i u slučaju hotela “Otrant” čiji vlasnik, ruska kompanija “Barkli”, već više od godinu i po ne otvara kapije.
“Preispitaćemo ugovor i vidjeti na koji način ćemo reagovati. U svakom slučaju, država više neće tolerisati da hoteli budu prazni usred sezone”, kazao je Sekulić.
Ministarstvo će, ponovio je on, preispitati ugovore i sa vlasnicima ostalih privatizovanih hotela kojih nema ili nijesu u funkciji, poput “Galeba” i “Lida”.
Osvrćući se na slučaj Valdanosa, Sekulić je kazao da se u razgovoru sa gradonačelnikom Gzimom Hajdinagom složio da bi taj prostor trebalo privesti namjeni tim prije što se budući investitor obavezao da će poštovati sve ono što je u vezi sa zaštitom prirodne baštine.
“To prije svega znači da nijedno stablo masline neće biti posječeno, a Ulcinjani će u narednom periodu taj prostor moći da koriste na neki drugačiji način”, kazao je Sekulić.
Najavio je da će Ulcinj na regionalni vodovod biti priključen do sezone 2012. godine.
Hajdinaga je potvrdio da u Ulcinju u proteklih nekoliko godina nije bilo velikih investicija i naglasio da je Opština taj period kompenzovala vrijedno radeći na izradi nedostajućih urbanističkih planova.
“Ministar je obećao da će sve učiniti da ti planovi koji su već u Ministarstvu uskoro dobiju zeleno svjetlo, čime Ulcinj otvara vrata investitorima”, kazao je Hajdinaga.
Ulcinj, podsjetio je on, nema nijedan značajniji turistički kompleks. Najavio je da će uskoro doći do sastanka sa potencijalnim investitorima.
“Što se tiče Valdanosa, važno je da je ispunjen osnovni zahtjev građana da maslinjak bude sačuvan u cjelosti. Opština, kao i građani, željni su novih investicija, čuvajući sredinu na bazi održivog razvoja, koje bi Ulcinj opet mogle svrstati u prestižne turističke centre”, kazao je Hajdinaga.

S.A.
Vijesti

YouTube Preview Image