Mali Zi prezanton Ulqinin per her te par ne EMITT ne Turqi

January 21, 2011   | Lajmet / Vijesti

EMITT – East Mediterranean International Travel and Tourism Exhibition

Mali i Zi merr pjes për her të par prezantimin e turizmit internacional në Turqi.Ktu në kët panair me te madhe në botë do prezantohet nga Ministria e turizmit të Malit të Zi,ku Ulqinit do i paraqitet interes i vaçant.

Do ju prezantoj lajmin original në gjuhën turke dhe ju laj juve ta përktheni tekstin  me Google Translate.

Lexim të kënshëm:

TURİZM CENNETİ KARADAĞ İLK KEZ EMİTT’TE..

Daha fazla Türk turisti ülkesinde ağırlamak isteyen Karadağ tanıtım için kolları sıvadı.

18 Ocak 2011 Salı – Karadağ bu yıl ilk defa EMITT Fuarı na katılarak Türk turizm profesyonelleri ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle buluşacak. Karadağ muhteşem koyları, uzun kumsalları, tarihe tanıklık eden küçük kentleri, görkemli dağları ve milli parklarıyla turistlere unutulamayacak bir tatil vaat ediyor.

Karadağ ya da diğer adıyla Montenegro aralarında Avrupa nın en güney fiyortları olan Kotor Körfezi de dahil olmak üzere inanılmaz güzellikteki koylar, adalar ve kayaç formları barındıran 293 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip. Bu güzel sahilde ise daracık sokakları ve enfes lezzetler sunan küçük lokantalarıyla keşfedilmeyi bekleyen Kotor, Budva ve Perast gibi göz alıcı ve tarihe tanıklık etmiş kentler yer alıyor. Dünyanın en büyük 6. turizm fuarı olan EMITT te stant açacak olan Karadağ, ziyaretçiler tarafından keşfedilmeye değer pek çok özellik barındırıyor.

EMITT te tanıtım çalışmaları yapacak olan Karadağ, tatilseverlerin büyük keyif alacağı turistik Herceg- Novi, Tivat, Budva, Bar ve Ulcinj gibi bölgelerindeki mükemmel otellerin yanı sıra pek çok eğlenceli etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

EMITT te Karadağ ın vahşi doğası, Batı ve doğu etkileriyle harmanlanmış kültür ve sanatı da ziyaretçilerin hayli ilgisini çekeceğe benziyor. Karadağ da 120 yi aşkın kumsal bulunuyor. Bu kumsalların en uzunu ise Ulcinj kentinde ve 12 kilometre uzunluğunda. Akdeniz iklimine sahip bir bölgede yer alan Karadağ, güneş ve plajı tercih eden turistler için bir cennet. Tabiat aşıkları için son derece uygun bir yer olan Karadağ da 5 tane milli park, etkileyici dağ sıraları, dinginlik veren göl manzaraları ve sevimli geleneksel köyler bulunuyor. Bisiklet ve motosiklet gezileri için ideal olan bölgede 1300 metre derinliği ile Grand Kanyon dan sonra dünyanın en derin kanyonu olan Tara Kanyon ise büyüleyici bir manzara çiziyor.

Karadağ ın eski başkenti Cetine de bulunan ve eski kraliyet sarayından dönüşürülen müzede Hıristiyanlık kültürüne ait görülmeye değer eserler yer alıyor. Bir hisar- kent olan Koto rise 1979 dan bu yana dünya mirasları listesinde. Budya kasabasından farklı tarih dönemlerinden ve kültürlerinden surlar, kapılar ve kuleler ziyaretçileri büyülüyor. Karadağ ın iç bölgelerindeki Ostrog ve Moraca gibi manastırlar ve kıyıya yakın bir adaya kurulmuş olan Sveti Stefan kasabası da görülmeye değer ilginç yerler arasında.

Bu yıl EMITT fuarında ilk kez yer alacak Karadağ ın oldukça konuksever bir halkı olduğu biliniyor ve ziyaretçileri tadı damağında kalacak lezzetler sunmadan da bırakmıyorlar. Karadağ daki yiyeceklerin hemen hepsi organik ve geleneksel usullerle hazırlanıyor. Karadağ en çok kuzu etiyle, balıklarıyla, füme jambonuyla ve lahana sarmasıyla ünlü. Vrranac şarapları ve Nicksicko birası da denemeye değer. Yaz aylarında Karadağ pek çok festivale de ev sahipliği yapıyor. Bokeljska Noc (Boka Gecesi), Kotorski Karnavalı (Kotor un yaz karnavalı) ve Budvanski Festivali (Budva nın müzik festivali mutlaka izlenmesi gereken renkli etkinliklerden.

EMITT, 10- 13 Şubat 2011 tarihleri arasında, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi nde 10 salonda birden gerçekleşecek. Ekin ve ITE Group tarafından düzenlenen EMITT e bölge kalkınma ajanslarının yanı sıra Türkiye nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, beldeler ve 60 ülkenin Turizm Bakanlıkları ve temsilcilikleriyle birlikte tur operatörleri, otelleri, havayolu ve kruvaziyer şirketleri ile turizme yönelik ürün ve hizmetleri olan tüm kuruluşlar katılıyor. EMITT ile daha ayrıntılı bilgiyi www.emittistanbul.com– adresinden bulabilirsiniz.

Kaynak: turizmhaberleri.com
http://emittistanbul.com/statik/EmittPresentation/Video/e2010roportaj.flv