Rušenja odmah nakon inpekcijskog nadzora

February 3, 2011   | news

ULCINJ – Za 51 objekat na rijeci Bojani pokrenut je postupak inspekcijskog nadzora od strane inspekcije za zaštitu prostora Ministarstva održivog razvoja i turizma. Radi se o objektima za koje nijesu izmirene naknade i potpisani ugovori sa Javnim preduzećem Morsko dobro. U toku jučerašnjeg dana uručeno je oko 30 rješenja o uklanjanju, sa rokom od jednog dana da vlasnici sami uklone objekte. Dva vlasnika već su uklonila svoje objekte. Riječ je o jednoj platformi i manjoj vikendici.

– Između vlasnika ilegalno izgrađenih objekata i Morskog dobra potpisano je ukupno 357 ugovora. Za 51 objekat pokrenut je postupak inspekcijskog nadzora i svima će im biti uručena rješenja o rušenju – rekao je zamjenik direktora JP Morsko dobro Veselin Vojinović. U kancelariji Morskog dobra u Ulcinju, na pitanje kada možemo očekivati prva rušenja, rekli su nam da je im je sada prioritet završavanje inspekcijskog nadzora. Rušenja će uslijediti odmah nakon toga.

Naknada koju su vlasnici ilegalno izgrađenih objekata na Bojani dužni da plate kako bi dobili ugovor o privremenom korišćenju državnog zemljišta je od 150 do 5.000 eura u zavisnosti od kategorije i kvadrature objekta. Ugovor sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom i pravo korišćenja prostora koji je dat na ustupanje ne podrazumijeva promjenu vlasničke strukture, već zemljište i dalje ostaje javno dobro u svojini države Crne Gore.
R. R.
Pobjeda

Evidencija objekata na rijeci Bojani koji do 23.12.2010.

godinenisu zakljucili ugovor sa Morskim dobrom

U download formatu nalazi se spisak i fotografije objekata na Bojani

koji do 23.12.2010. godine nisu zaključili ugovore sa Morskim dobrom.

DOWNLOAD DOWNLOAD

YouTube Preview Image