Inspektori srušili 12 vikendica na Bojani

February 6, 2011   | news

Prema informacijama “Vijesti”, u narednih nekoliko dana biće uklonjene 24 kućice sa desne i osam kućica sa lijeve obale desnog rukavca Bojane, kao i sedam ili osam platformi.
Inspektori zaštite prostora nastavili su akciju uklanjanja objekata sa obala Bojane, čiji vlasnici nijesu zaključili ugovore sa JP za upravljanje morskim dobrom o zakupu državnog zemljišta.

Prema informacijama “Vijesti”, u narednih nekoliko dana biće uklonjene 24 kućice sa desne i osam kućica sa lijeve obale desnog rukavca Bojane, kao i sedam ili osam platformi.

„Vijestima“ je u „Morskom dobru“ saopšteno da je ugovor zaključilo 375 vlasnika, od kojih je prihodovano blizu pola miliona eura. Među onima koji nijesu mogli ili htjeli da zaključe ugovor sa „Morskim dobrom“, prema nezvaničnim informacijama, nalaze se i izvjesni Kolj Nuši, na čije ime se vodi pet kućica, i biznismen iz Rožaja Nusret Košuta, vlasnik restorana „Barakuda“, kome inspektori mjerkaju tri vikendice i dva magacina.

“Vlasnici shvatili”

Na udaru inspektora juče se našlo 12 kućica, a tri vlasnika su odlučila da sama uklone svoje objekte i tako sačuvaju materijal. Angažovana kompanija iz Nikšića juče je materijal od srušenih kuća kamionima odvozila na deponiju.

“Akcija protiče mirno i vlasnici su shvatili da je država odlučna da ovdje zavede red”, kazao je „Vijestima“ izvor iz Ministarstva turizma, uređenja prostora i zaštite životne sredine.

On je najavio da će akcija biti nastavljena danas i tokom naredne sedmice.

Prema nezvaničnim informacijama, među objektima označenim za rušenje, nema i onih većih gabarita.

Inspektori od prošlog ponedjeljka dijele rješenja o uklanjanju kućica vlasnicima koji nijesu zaključili ugovore sa „Morskim dobrom“. U tim rješenjima vlasnicima je dat rok od 24 sata da sami uklone objekte.

S.A
Vijesti