Forca: Obezbijediti zakonit proces vracanja imovine u Valdanos

February 7, 2011   | news

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada treba da uvaži zahtjeve građana Ulcinja, otkaže tendersku proceduru i otvori dijalog sa legitimnim vlasnicima radi obezbjeđivanja zakonitosti u procesu vraćanja imovine u Valdanosu, saopšteno je iz Force.

Ta partija se, kako je objašnjeno, već godinama zalaže da se imovina u Valdanosu vrati legitimnim vlasnicima i taj slučaj poslije tri decenije u potpunosti razjasni.

“Najavljeno je da će uskoro biti potpisan ugovor sa britanskom kompanijom Kjubus luks /Cubux lux/ za zakup Valdanosa na odreðeni period. Naš cilj je da upoznamo javnost da se svi građani ulcinjske Opštine protive takvom tretiranju lokaliteta”, navodi se u saopštenju.

Sjednica Skupštine ulcinjske Opštine 30. marta 2007, kako su kazali, donijela je jednoglasnu odluku kojom je utvrđeno da ranijim vlasnicima maslinjaka na Valdanosu nije vraćena oduzeta imovina i nije obezbijeđena sudska zaštita.

“Sudski procesi koji su u toku, vezano za povraćaj imovine, kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou, daju nam za pravo da vjerujemo u pravdu i zaustavljanju mogućih grešaka”, kazali su iz Force.

Ranije je objavljeno, kako su podsjetili, da je prikupljeno 750 potpisa građana i intelektualaca koji podržavaju očuvanje, odnosno vraćanje imovine starim vlasnicima.

Područje Valdanosa, upozoravaju u Forci, treba tretirati kao jedinstven i unikatan lokalitet koji će se čuvati za buduće generacije i koji treba da služi smirivanju tenzija i vladavini prava.

U toj partiji kažu da su spremni da podrže valorizaciju turističkih vrijednosti na ulcinjskoj Velikoj plaži i Adi, kao i lokalitetima hotela Jadran, Galeb, Lido i drugih.

“Na tim lokacijama može se za veoma kratko vrijeme pristupiti realizaciji značajnih investicija koje se očekuju u narednom periodu”, zaključili su u Forci.

MINA-BUSINESS
YouTube Preview Image