UBA: Ulcinjskoj privredi neophodna pomoć

February 10, 2011   | news

Ulcinj biznis asocijacija poručuje:
Trenutna ekonomska situacija u Ulcinju je jako loša: malo preduzeća može biti zadovoljno poslovanjem, većina njih kasno izmiruje obaveze prema bankama i radnicima, a međusobna dugovanja samo rastu, konstatovano je na okruglom stolu, koji je organizovala Ulcinj biznis asocijacija (UBA).

Na skupu je zaključeno da je neophodno aktiviranje rada lokalnog Socijalnog savjeta, “preko koga bi trebalo institucionalizovano saopštavati stavove i očekivanja u politici uređivanja odluka i ostalih propisa od značaja za privredu“.

“Na pripremi sezone trebalo bi uključiti Vladu, Opštinu, Turističku organizaciju Ulcinj, privredne subjekte i sve preduzetnike. Takođe, trebalo bi organizovati sastanke sa Vladom, lokalnom upravom i međunarodnim organizacijama, na kojima bi se tražila pomoć privredi i ekonomiji Ulcinja”, stoji, pored ostalog, u saopštenju UBA.

Ekonomisti su zaključili da bi trebalo napraviti izvještaj o stanju u pojedinim privatnim preduzećima, obratiti pažnju na razvoj poljoprivrede i izradi prostorno-planske dokumentacije, intenzivirati dijalog sa krovnim organizacijama privrednika i preduzetnika i uspostaviti tješnju saradnju sa bankama kao partnerima.

Vijesti
YouTube Preview Image