Lazović: Rok za Kjubus luks

February 17, 2011   | news

Vlada Crne Gore pristupiće potpisivanju ugovora o dugoročnom zakupu Valdanosa tek po obezbijeđenim bankarskim garancijama za investicioni program, kazao je za Antenu M potpredsjednik Vlade Vujica Lazović i skrenuo pažnju da su medijska prepucavanja nešto što „generalno može biti loša poruka za sve investitore”.

– Garancije su uslov koji smo postavili investitoru i ne pada nam na pamet da potpisujemo Uogovor bez njih. Mislim da je veoma značajno za Crnu Goru da i u ovoj godini imamo izuzetno dobru u turističkom, investicionom i razvojnom pogledu značajnu investiciju – kazao je Lazović.

– Kako je bilo čestih komentara o transparentnosti ovog projekta, želim da saopštim da smo na startu, poslali pismo za iskazivanje interesovanja preko Ministarstva turizma na 3.000 adresa i da se tada 13 hiljada respektabilnih kompanija pijavilo, što nas je motivisalo da raspišemo međunarodni tender – pojasnio je Lazović i dodao da će Vlada narednih dana dati rok Kjubus Luksu do kada treba da dostavi garanciju.

Nakon brojnih reagovanja nevladinih organizacija i poziva da se preispita Odluka o izdavanju u dugoročni zakup Vladanosa Kjubus luksu iz Velike Britanije, Vujica Lazović građanima Crne Gore, najprije Ulcinjanima poručuje:

– Ni jedna maslina neće biti uništena, niti pomjerena ni premještena. Sve masline biće zaštićene i lokalnom stanovništvu biće omogućeno da ih koristi i ubira plodove u dogovoru sa zakupcem. Realizacijom ovog projekta zaštitiće se taj zasad maslina, pravi dragulj. Mislim da je ovo posljednja šansa da sačuvamo od devastacije zahvat Valdanosa i da će ovo predstavljati idelan primjer simbioze održivog razvoja – kazao je Lazović za podgorički radio.

RTCG
VIDEO TV IN
http://www.rtvin.me/flv/16_02_post_valdanos.flv