Ulcinj: Dopuniti inicijativu o sazivu vanredne skupštine

March 3, 2011   | news

ULCINJ – Predsjednik loklanog parlamenta kazao je da bi trebalo kompletirati i u što kraćem roku dostaviti skupštinskoj službi na dalju proceduru, inicijativu Kluba odbornika Force o sazivanju vanredne sjednice SO Ulcinj. Oni, naime, koji traže da se na dnevnom redu nađe tačka „stavovi i zaključci Skupštine opštine Ulcinj o lokalitetu maslinada Valdanos“. Iz predloženog dnevnog reda proizilazi da Skupština treba da raspravlja o materijalu koji je u nadležnosti drugih organa.

– Predsjednik Skupštine prihvatio je inicijativu za sazivanje vanredne sjednice, međutim Služba skupštine nakon razmatranja materijala, koji je dostavljen, uz zahtjev je utvrdila da materijal treba dopuniti u skladu sa odredbama Poslovnika o radu Skupštine – navodi se u saopštenju predsjednika skupštine Ulcinje Ljuiđa Škrelje.

U saopštenju se navodi i to da ukoliko sjednici treba da prisustvuju predstavnici građana ili nevladinog sektora, potrebno je navesti i imena tih lica. Ocijenjeno je takođe da ove sugestije nijesu prepreka da se sazove vanredna sjednica u skladu sa važećim propisima koji regulišu ovu materiju.


A. Ž.
Pobjeda