Damjanović: Vlada spinovala NVO u slučaju Valdanos

March 10, 2011   | news

Pritisak javnosti nije razlog zbog kog je propao tender za zakup Valdanosa. Odgovornim se mogu smatrati tenderska komisija , odnosno vlada,jednoglasni su gosti nase danasnje emisije Vruce stolice –direktor MIP-e Petar Ivanovic ,poslanik Alexandar Damjanovic I novinarka, Jadranka Rabrenovic.Napominju I da je bilo nekompetentnosti NVO sektora.

Kako se prica sa Cubus luxom ne bi ponovila isticu da je neophodno uspostaviti stabilnost sistema , adekvatan zakonski ambijent I transparentnost privatizacionog procesa.

Odgovornom za propast tendera za Valdanos , Petar Ivanovic smatra tendersku komisiju: ’’Promjena uslova nije dobar signal investitorima bez obzira kako će to neko opravdati jer ako nekome date rok po tenderskim pravilima po 55 dana pa odjednom skratite na 10 dana, znači da to činite zbog nekog pritiska. A, ako ćemo na taj način da privlačimo strane investitore, i kada dođemo u situaciju da se pozivamo na razne vrste pritisaka, onda tu nema konzistentnog načina privlačenja investicija.’’

Pročitaj vijest do kraja >> Antena M

RTCG – Otvoreno Online Video
http://www.rtcg.me/images/biblioteka/audio_video_arhiva/otvoreno_07032011.flv