Rebalans budžeta suprotan zakonu

April 1, 2011   | news

ULCINJ – Nova demokratska snaga Forca podnijela je u utorak skupštinskoj službi Prijedlog odluke o poništenju Odluke o izmjenama i dopunama odluke o budžetu opštine Ulcinj za 2010. godinu. Prema njihovim riječima, usvajanje rebalansa bužeta za 2010. godinu, nakon isteka godine, tj. 26.01.2011. godine, suprotno je Zakonu o budžetu.

– Pomenuta odluka je potpuno poremetila namjeravani način korišćenja budžetskih sredstava i predstavlja ozbiljnu prijetnju realizacije već utvrđenih obaveza od strane korisnika tih sredstava. Tim izmjenama dovodi se u pitanje funkcionisanje cjelokupnog administrativnog sistema, uključujući i sva javna preduzeća – kažu u toj partiji.

Prema njihovim saznanjima opština Ulcinj je u velikom deficitu i ima ogromne neizmirene obaveze, kako prema radnicima tako i prema povjeriocima i ostalim korisnicima budžetskih sredstava. S obzirom da se radi o iznosima izraženim milionima, u Forci smatraju da je neophodno da se pristupi skupštinskoj istrazi, kako bi se spriječila blokada ne samo računa, već i ukupno funkcionisanje sistema.
A. Ž.
Pobjeda