Polemika između Morskog dobra i Ulcinjske rivijere

April 3, 2011   | news

Polemika između Morskog dobra i Ulcinjske rivijere o dijelu kupališta ispred dva hotela
Zapelo oko 145 metara plaže

Ulcinjska rivijera: Neko je radio iza naših leđa. Ovo je vjerovatno bilo dugo planirano. Morsko dobro: Odlukom Upravnog odbora izuzet dio plaže i na tenderu objavljeno da se taj dio izdaje kao posebno javno kupalište

ULCINJ – Hotelsko turističko preduzeće Ulcinjska rivijera saopštilo je juče da sumnjaju da im je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, uz podvalu, oduzelo 145 metara plaže. Minimalna cijena za ovogodišnji zakup kupališta ispred hotela „Olympic“ i „Bellevue“ u javnom pozivu Morskog dobra iznosi 12.400 eura. Cijena je slična prošlogodišnjoj, izgled nacrta plaže je isti, međutim umjesto uobičajenih 330 metara koliko HTP Ulcinjska rivijera koristi decenijama, u parceli je upisano 235, a parcela je ,,gurnuta“ dijelom od 40 metara u susjednu plažu hotela ,,Lido“. Zakinuti dio plaže dat je u zakup trećem licu, a ovim pomijeranjem Ulcinjska rivijera ostaje bez 145 metara kvalitetno uređenog kupališta. Odlukom Upravnog odbora Morskog dobra na ovogodišnjem javnom tenderu za zakup hotelskih kupališta, plaže su izbodovane i isparcelisane na neuobičajen način.

U telefonskom razgovoru sa ovlašćenim predstavnikom Morskog dobra Ljubomirkom Vidović, saopšteno nam je da je Morsko dobro odlukom Upravnog odbora izuzelo 145 metara plaže ispred hotela „Olympic“ i „Bellevue“ i proglasilo ga javnom površinom, te da je nakon toga na opštem tenderu objavilo da se ovaj dio izdaje u zakup kao posebno javno kupalište. Ulcinjska rivijera kao stalni korisnik plaže o ovoj odluci Upravnog odbora nije bila obaviještena.

– Smatramo da su bili u obavezi da nas obavijeste o ovoj odluci, jer mi smo korisnici ove plaže više decenija. Niko nas nije obavijestio ni usmenim, ni pismenim putem da je u ovogodišnjem zakupu predviđeno da naša plaža bude umanjena. Mi u menadžmentu Ulcinjske rivijere smatramo da se radi o klasičnoj podvali. Neko je radio iza naših leđa. Ovo je vjerovatno bilo dugo planirano i očigledno je da je dobro odrađeno u dosluhu sa nekim iz Morskog dobra, jer mi smo ostali bez 145 metara uređene plaže – rekao je Pobjedi direktor pravne službe Ulcinjske rivijere Rajko Filipović.

Izvršni direktor HTP „Ulcinjska rivijera“ Radomir Mikan Zec je ocijenio da je oduzimanje dijela plaže od državnog preduzeća nešto nečuveno i da će o ovom problemu biti obaviješteni premijer Igor Lukšić, potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, ministar turizma Predrag Sekulić i ministar ekonomije Milorad Katnić.
A. Živanović
Pobjeda

YouTube Preview Image