Džaudet Abazović: Tek eho starih vremena

May 27, 2011   | news

Imamo jedinstvenu šansu da predstojeća sezona bude uspješna. Ne samo zato što će biti više gostiju iz regiona, već prije svega zbog turista koji se očekuju iz srednje Evrope. U tim zemljama, Češka, Slovačka, Poljska, privredna situacija relativno je stabilna, a platežna moć zadovoljavajuća. Dobre su najave i iz Rumunije i Mađarske, tako da optimizam nije bez osnova. Najvažnije je svakako dobra predsezona, kao i septembar. Ako nas vrijeme posluži, to će se, gotovo izvjesno, desiti”, kaže za Monitor poznati crnogorski turistički radnik Džaudet Abazović.

DEPONIJE: Popularni Džo kaže da i ostale zemlje u regionu takođe očekuju dobru sezonu i da se pojačanom propagandom, kvalitetnom ponudom i povoljnim cijenama bore za svakog gosta. ,,Tako, na primjer, smještaj u apartmanima u Grčkoj u predsezoni stoji samo šest eura. Čitava Hrvatska se već dugo priprema za sezonu, jer je turizam u toj zemlji ne samo deklarativno najvažnija privredna grana. To je sada slučaj i s Albanijom”, ističe on i dodaje da se na ulcinjskoj rivijeri malo čini da se sezona dočeka kako treba.

I to se zaista može viđeti na cijeloj teritoriji opštine. Možda najbolje na Pristanu, u samom ,,srcu grada”. Već tri godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ne može da izgradi malu lučicu Kacemu, podno Starog grada. Više niko ne zna ni koja je faza izgradnje u toku i kada će taj objekat biti završen. Cijelo je to područje razrovano i na početku ove sezone, a otpad i šut odlaže se na Velikoj skeli. Slika sablažnjava sve mještane i turiste, pa je šteta koju je izgradnja lučice nanijela imidžu grada već nemjerljiva. A o njezinoj funkcionalnosti već se ispredaju legende. I to u godini kada je samo od prihoda za kućice na Bojani to državno preduzeće zaradilo oko pola miliona eura. Dobit od izdavanja plaža i drugih objekata na ulcinjskoj rivijeri tek će biti izračunata, ali će svakako premašiti pomenuti iznos.

Pročitaj vijest do kraja >> Monitor Online >> Mustafa CANKA

YouTube Preview Image