Država stvara teren za početak gradnje hotelskog kompleksa na rtu Ratislava

June 7, 2011   | news

Foto Vijesti

Postoji veliko interesovanje i da je do sada otkupljeno oko 15 dokumentacija.
Duže od 12 godina njemačko-crnogorski konzorcijum “Star of Montenegro” pokušava da na rtu Ratislava u Ulcinju, na mjestu nekadašnjeg “Jadrana”, počne gradnju hotelskog kompleksa najviše kategorije, ali Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, Opština i resorno ministarstvo isto toliko vremena ne mogu da riješe problem sa stanarima 13 depadansa sa južne strane zakupljenog poluostrva.
“Lokacija nije oslobođena od osoba i stvari, iako je zakupac uveden u posjed. Sud nije uvažio naš zahtjev da iseli stanare sa bespravno zauzetog prostora na kome se nalazi 13 montažnih objekata. Sada je sve u rukama inspektora zaštite prostora”, saopšteno je “Vijestima” u “Morskom dobru”.
Sapunica sa gradnjom velelepnog hotela ma mjestu nekadašnjeg “Jadrana”, počela je 1999, kada je konzorcijum sa “Morskim dobrom” zaključio predugovor kojim je preciziran rok od tri mjeseca za iseljenje stanara kako bi radovi mogli da počnu. Prvi zahtjev za iseljenje, Osnovni sud u Ulcinju krajem 2000, glatko je odbio, ali je Viši sud poništio to rješenje.

 

Pročitaj vijest do kraja >> Vijesti >> Samir Adrović

YouTube Preview Image