U ponedjeljak tenderi za Valdanos i Ulcinjsku rivijeru

June 14, 2011   | news

Tenderska komisija za turizam je donijela odluku da se u ponedjeljak, 20. juna,  objavi tender za izdavanje u dugoročni zakup vojnoturističkog kompleksa “Valdanos“Ulcinj. Rok za dostavljanje ponuda je 90 dana.

Javnim pozivom,na podnošenje ponuda,biće pozvani  iskusni međunarodni investitori, sa dokazanom finansijskom sposobnošću, kao i iskustvom u projektovanju, gradnji i poslovanju velikim i složenim turističkim kompleksima mješovite upotrebe, zainteresovanih za uzimanje u dugoročni zakup od 90 godina, vojnoturističkog kompleksa“Valdanos”, Ulcinj, uključujući izgradnju i upravljanje ovim turističkim kompleksom. Uslovi za učešće na tenderu, su u odnosu na prethodni tender,koji je proglašen neuspjelim,ostali nepromijenjeni osim što je period zakupa sa 30 godina produžen na 90 godina.

Nakon sprovedenog tendera i izbora najpovoljnijeg ponuđača,Tenderska komisija za turizam će Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte dostaviti Izvještaj o rezultatima tendera.

Komisija je donijela odluku o prodaji  63,5273 odsto akcijskog kapitala društva HTP “Ulcinjska rivijera”AD Ulcinj uz istovremeni dugoročni zakup zemljišta u svojini države Crne Gore.

Tenderom je predviđeno da se zemljište na kome se nalaze hoteli i drugi objekti preduzeća,kao i zemljište koje je planskom dokumentacijom predviđeno za izgradnju turističkih kapaciteta i drugih sadržaja, najpovoljnijem ponuđaču izda u dugoročni zakup na 90 godina.

Javni poziv će se objaviti u ponedjeljak 20.juna 2011. godine sa rokom za dostavljanje ponuda od 90 dana.Nakon sprovedenog tendera i izbora najpovoljnijeg ponuđača,Tenderska komisija za turizam će Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte dostaviti Izvveštaj o rezultatima tendera.

Komisija je razmorila informaciju o aktivnostima koje su preduzete na pripremi tenderskog postupka  za    izdavanje u dugoročni zakup, uz mogućnost prodaje dijela zemljišta, u Opštini Tivat, u vlasništvu društva ‘’Montepranzo-Bokaprodukt’’ AD Tivat, namijenjenog za izgradnju golf terena, neophodne infrastrukture i pratećih sadržaja.

U toku je priprema tenderske dokumentacije, pribavljanje odgovarajucih dokumenata i odluka nakon cega će Komisija donijeti odluku o objavi javnog poziva.

Projekcija Komisije je da se sve neophodne aktivnosti za objavu tendera mogu brzo realizovati  cime se sticu uslovi za njegovo objavljivanje.

Izvor : CDM