Iniciativa o donosenju Prijedloga Stavova i zakljuičaka SO-e Ulcinj o lokalitetu Valdanos

June 23, 2011   | news

Duboko zabrinuti zbog nepoznanica i nezakonitosti koje se dešavaju u vezi sa lokalitetom Maslinada Valdanos, a o kojima odbornici i Skupština opstine Ulcinj nisu informisani, Forca je pokrenula Iniciativu o donosenju Prijedloga Stavova i zakljuičaka SO-e Ulcinj o lokalitetu Valdanos.

Prijedlog akta je pripremljen i dostavljen skupstini u skladu sa Zakonom i Statutom opstine, i smatramo da ne postoji smetnja da se ova tačka uvrsti u dnevni red kako bi se raspravljalo i donijeli stavovi i zaključci SO-e Ulcinj koji se odnose na veoma značajan dio teritorije opštine Ulcinj.

Na potrebu održavanja sjednice i zauzimanja stavova i zaključaka po ovom pitanju obavezuje nas i jednoglasno donijeta Odluka SO-e Ulcinj, od 30.03.2007. godine, kojom je Skupština opštine Ulcinj jednoglasno odlučila da se imovina Maslinada Valdanos vrati obespravljenim ranijim vlasnicima.

Zbog kvalteta rasprave i uključivanja što većeg broja zainteresovanih vlasnika i svih drugih gradjana, NVO i nezavisnih intelektualaca, predložili smo da im se, kao zainteresovanim ciniocima drustva , ukoliko budu uputili odgovarajući zahtjev u skladu sa Stautom i Pravilnikom omogući da sjednici prisustvuju i njihovi predstavnici.

Infomativna sluzba Force