Saopstenje: Usvajanje Deklaracije o tobožnjem prizivanju investitora!

July 29, 2011   | news

Usvajanjem Deklaracije o tobožnjem prizivanju investitora, skupštinska većina u Ulcinju je još jednom pokazala svoje pravo lice. Lice poslušnika koji prihvata sve što dolazi od dokazanih uništitelja svih prirodnih potencijala u Ulcinju.

Nije moguće da oni koji su glasali za taj ponižavajući dokument ne znaju ko je otjerao iz Ulcinja sve ozbiljne investitore, ko je sklapao ugovore o privatizaciji koji su rezultirali rušenjem i zatvaranjeh hotela i da ne znaju šta se stvarno krije iza ove Deklaracije.

Može li se jednom deklaracijom poništiti zakon, prava lokalne samouprave, vlasnička prava i volja gradjana Ulcinja da učestvuju u javnom životu i u donošenju odluka o svom razvoju i svojoj budućnosti?

Može li ova deklaracija, koja je prepis predizbornih obećanja, dovesti bilo kojeg kredibilnog investitora? Hoće li biti zadovoljni podgorički i bjelosvjetski tajkuni? Kako će vas i koliko nagraditi? Vas kao poslušnike i sve naše potomke.

Velikodušno ste im dali da donose ključni plan grada i da stave cio Ulcinj na tender pretvarajući se u njihov megafon. Ima li kraja vašem ponižavanju?

Prije dvije godine odbili ste da raspravljate o Deklaraciji o Valdanosu, koju su potpisali građani Ulcinja i koja vas je samo podsjećala na prava i nadležnosti, na ono za šta ste izabrani, da brinete brige ovoga grada. Neki od vas su je i potpisali, da bi na kraju pognuli glavu pred podgoričkim tasterima koji su slavodobitno uskliknuli da donošenje deklaracije nije u nadležmosti lokalne uprave?! A kada Lukšić kaže, onda jeste!

Vi ste 2007. izglasali zaključak da se imovina u Valdanosu vrati stvarnim vlasnicima, pa kako sada pozivate da se gradi na imovini koja je predmet restitucije i koja će kad-tad morati biti vraćena. I ni riječnju ne pominjete skandaloznu vladinu Studiju lokacije kojom se degradira ta uvala.

A Vi gosp. Škrelja na neprimjeren način uzurpirate pravo gradjanima Ulcinja da odlučuju o svom prostoru i razvoju tako što odbijate njihove zakonite i legitimne inicijative. Usvojena Deklaracija je u suprotnosti sa odlukom od prije četiri godine za koju ste i sami glasali. Objasnite gradjanima Ulcinja kada ste iskreno glasali – prije četiri godine kada ste bili za povraćaj maslinjaka Valdanos ili sada kada pozivate investitore da grade na vjekovnom maslinjaku Ulcinjana i svih njihovih vjerskih institucija.Vašoj demagogiji nikad kraja i zbog toga ćete ostaviti neizbrisiv trag u svemu lošem što se dogodilo u našem i vašem gradu. Predlažemo vam da Skupštini opštine Ulcinj hitno predložite jedinu moguću deklaraciju u ovom trenutku – deklaraciju kojom ćete preporuciti gosp. Lukšiću da odmah stavi van snage sve privatizacione ugovore o prodaji najvrijednijih resursa i hotela u Ulcinju. Time bi ste djelimično amnestirali sebe i koaliciju koju predvodite za nenadoknadive štete koje je ova vlast, zahvaljujuci i vašoj zdušnoj pomoći u ovih posljednjih 15 godina, napravila u ovom gradu.

Grupa NVO i NI Ulcinja

YouTube Preview Image