Vidra fest 2011 – IV Festival prirode i kulture

September 8, 2011   | news

Projektna kancelarija za razvoj lokalnih zajednica Skadarskog jezera, organizuje IV po redu Festival prirode i kulture – „Vidra fest 2011.“, koji će se održati 10. i 11. septembra na nekoliko lokacija na Skadarskom jezeru.

Festival ima za cilj predstavljanje kulturnog i prirodnog nasljeđa, turističke i gastronomske ponude i lokalnih zajednica Skadarskog jezera.

Kako bi lakše ispratili većinu festivalskih aktivnosti pripremili smo i poseban program za medijske ekipe koje budu prisustvovale Festivalu:

10. septembar – Rijeka Crnojevića

11.30 – 12.00h – Akcija čišćenja uz učešće volontera i djece (mogućnost uzimanja izjava)

12.00 – 12.30h – Dječji program (reciklaža, animacija, ritmika – oko 150 djece)

12.30 – 13.00h – Promotivni sajam (domaći i izlagači iz Albanije)

 

11. septembar – Virpazar

10.15 – 10.45h – Virpazar (start trke biciklista, vazduhoplovni savez letjelice..)

10.45 – 12.30h – Ukrcavanje na brod i krstarenje (uzimanje izjava od orgnizatora, bendova…)

U međuvremenu dolazak do obale na Vranjini odakle posmatramo aktivnosti na vodi, start trke čunova, brod na kome je salsa žurka i na kraju pratimo trku čunova do finiša na Virpazaru i iskrcavanje.

12.30 – 13.15h – Promotivni sajam sa novim proizvođačima (lanč paketi)

13.14 – 14.00h – Izložba stripa, radionica, dječiji program, recilažna radionica

 

Za sve ekipe koje imaju plan da snime ili intervjuišu nekoga posebno od organizatora i učesnika u prilicimo da pomognemo u obezbijeđivanju svih raspoloživih sagovornika.

 

U večernjim satima u sklopu muzičkog prorama moguće je snimanje do 10 minuta koncerta JINX-a i ostalih bendova.

 

Projektna kancelarija i Festival se pridružuju kampanji “Govorimo o mogućnostima” koju sprovode Vlada Crne Gore i UNICEF u saradnji sa Udruženjima roditelja djece sa smetnjama u razvoju i mnogim drugim partnerima.

 

Podsjećamo, Festival se organizuje kao pilot aktivnosti u okviru Pilot projekta za razvoj lokalnih zajednica Skadarskog jezera, koji se sprovodi u okviru Regionalnog programa za kulturnu i prirodnu baštinu Jugoistočne Evrope.

Ukoliko ste zainteresovani da Vaša ekipa isprati ovogodišnji festival molimo Vas da nas obavijestite putem telefona 067 837 888.

S poštovanjem,

 

Koordinator projekta

Lejla Abdić Đoković