Bardhi: Dinoša privržen svom gospodaru

September 13, 2011   | news

Lider Demokratskog saveza u Crnoj Gori Mehmed Bardhi oštro je osudio izjavu lidera Demokratske unije Alabanaca datu Portalu Analitika da Albanci nijesu prevareni usvajanjem izbornog zakona.

– Dinoša je pokazao doslednost i privrženost prema gospodaru ili gosodarima njegove političke opredijeljenosti i posvećenosti. Drugo, Dinoša je pokušao da drži tutorstvo nad njegovom strankom i uvaženim poslanikom njegove stranke, što nije u redu, kazao je Bardhi za radio Slobodna Evropa.

Bardhi je optužio Dinošu da je zahtjevom za drugi krug glasanja o izbornom zakonu pokazao elementarno nepoznavanje zakona, Ustava i Poslovnika u Skupštini i dodao da je lider DUA bio pasivan kada je u pitanju rad oko Ustava a potom i izbornog zakona.

– Primjetno je njegovo neuključivanje u svim situacijama koje su bile presudne za položaj manjina. Niti se uključio kao ministar niti kao predsjednik DUA. Sve je to u cilju relativizacije problema nepoštovanja prava Albanaca u Crnoj Gori i u cilju razbijanja kohezije Albanaca, kaže Bardhi.

Analitika – Informativni Portal

VIDEO TVCG
YouTube Preview Image

1