Hoće li biti novog tendera za Valdanos?

September 21, 2011   | news

Odluku o eventualnom raspisivanju novog tendera za valorizaciju uvale Valdanos donijeće uskoro Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte.

-Na tender za valorizaciju ulcinjske uvale Valdanos do predviđenog roka (19. septembar do 16.00 sati) niko nije dostavio ponudu. Kada i hoće li se raspisivati novi tender za Valdanos odlučiće Vladin Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte nakon izvršene procjene, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Propast  tendera je bio očekivan, jer tokom dva mjeseca trajanja javnog poziva nijedna kompanija nije otkupila tendersku dokumentaciju.

U oglasu je bilo navedeno da se mogu prijaviti kompanije ili konzorcijumi koji otkupe tendersku dokumentaciju, koja košta 20 hiljada eura i potpišu izjavu o povjerljivosti.

Savjet je 21. juna raspisao tender za dugoročni zakup bivšeg vojnog kompleksa Valdsanos, na 30 godina, sa mogućnošću produženja. Prethodni tender za zakup Valdanosa propao je krajem februara.

Prvi tender za Valdanos raspisan je u decembru 2008. godine, na kojem je prvorangirana bila firma Kjubus luks. Britanska firma je nudila fiksni godišnji zakup od 18 centi po kvadratu i investicioni program težak 222,5 miliona eura.

Analitika – Informativni Portal

YouTube Preview Image

1