DUA hoće da izbaci Cunguovog saveznika

September 26, 2011   | news

Sjednica ulcinjskog parlamenta na kojoj su izabrani novi predsjedici Skupštine i Opštine, bivši funkcioner DUA Milazim Mustafa i lider Force Nazif Cungu, mogla bi imati i drugo poluvrijeme, ali ne naročito dramatično za novu skupštinsku većinu koju čine Forca, SDP, Perspektiva i odcijepljeno krilo DUA.

Opštinska izborna komisija  je, na zahtjev DUA i PDP, dala zeleno svjetlo za odbornički mandat Kujtimu Suki iz PDP-a, koji bi na toj funkciji trebalo da zamijeni kolegu Astrita Kurtija, koji je na prošloj sjednici prišao novoj većini.

Kurti je na prošloj sjednici podnio neopozivu ostavku na funkciji odbornika sa liste PDP-a, koju je konsultovao bivši šef SO Ljuiđ Škrelja, nakon čega je i sam dao ostavku, ali je kasnije za govornicom istakao da će mandat zadržati za sebe.

On je glasao za nove predsjednike Skupštine i Opštine, što može dovesti u pitanje legitmitet tih odluka i iskomplikovati novonastalu situaciju, ali samo po pitanju vremena i rokova, jer nova većina ima dovoljan broj odbornika i bez Kurtija.

Pročitaj vijest do kraja >> Vijesti Online >>Samir Adrović