Škrelja: Identitetska pitanja mogu biti predmet dogovora , ali ne i ucjene

October 6, 2011   | news

Poslanik DPS-a Luiđ Škrelja smatra da maksimalna odgovornost parlamenta podrazumijeva  prihvatanje kao i neprihvatanje opozicionog prijedloga za izmjenu Ustava.

Skupština Crne Gore raspravljaće 11. oktobra opozicioni prijedlog za izmjene Ustava. Crnogorski predsjednik Filip Vujanović  izjavio je da očekuje da poslanici  sa maksimalnom odgovornošću razmotre   inicijativu opozicije. Poslanik DPS-a i član Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo  Luiđ Škrelja u izjavi za Antenu M objašnjava  šta se, prema njegovom mišljenju podrazumijeva pod maksimalnom odgovornošću parlamenta:

“Opredjeljenje parlanmenta i  ZA  i PROTIV  prijedloga opozicicije za izmjenu Ustava, vid je  odgovornosti. Ucjene ne bi trebalo da budu ideja vodilja u radu parlamenta. Lično smatram da nije afirmativno licitirati sa onim što je Crna Gora ostvarila 2006.god.  na referendumu. To su identitetska pitranja. Naravno da su i  ta pitanja podlozna promjenama, ali ne ucjenama već dogovorom.Prerano je da se Crna Gora odrekne nečega što su 2006. god. građani ostvarili  na referendumu.»

Podsjetimo pojedini predstavnici vladajuće koalicije ranije su  najavili  da neće podržati ustavne promjene koje je predložila opozicija. Opozicija, naime, traži da se adekvatno riješe identitetska pitanja – jezik, zastava i himna.

Sanja Novaković
Radio Antena M

VIDEO TV VIJESTI – PRIZMA
http://a21.video2.blip.tv/12280009514466/Rtvvijesti-prizma280911407.flv