Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović boravio u radnoj posjeti opštini Ulcinj

October 19, 2011   | news

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović posjetio je danas opštinu Ulcinj i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom te opštine Nazifom Cunguom i privrednicima Ulcinja. Izjave potpredsjednika Lazovića i gradonačelnika Cungua možete preuzeti ovdje..

VLADA.ME
Izjava potpredsjednika Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujice Lazovića

Izjava predsjednika opštine Ulcinj Nazifa Cungua

Lazović: četiri kapitalna infrastrukturna projekta u Ulcinju

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović najavio je da će prije početka sljedeće turističke sezone biti završena četiri kapitalna infrastrukturna projekta u Ulcinju.
Nakon radne posjete toj opštini, Lazović je rekao da se nada da će Vlada, zajedno sa lokalnom upravom, stvoriti uslove da Ulcinj bude biser crnogorskog turizma:
”Raduje činjenica da će prije početka sljedeće turističke sezone biti završena četiri kapitalna infrastrukturna projekta: biće otvoren most Port Milena, Regionalni vodovod doći će do Ulcinja, počeće da funkcioniše regionalna deponija i uspjećemo do tada da završimo nekih 6,2 km rekonstrukcije puta od Ostrosa do Sukobina.”
Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu saopštio je da je lokalna uprava uputila nadležnom ministarstvu 15 planskih dokumenata, čijim bi usvajanjem trebalo da počne pravi razvoj Ulcinja:
”Govorili smo i o urbanističkim planovima koji su, nažalost, bili u fiokama u Opštini Ulcinj, a sada smo ih otvorili i poslali nadležnom ministarstvu. Radi se o 15 planskih dokumenata i očekujemo što skoriji odgovor, da bismo to vratili na javnu raspravu, da bi se nakon toga to ponovo obradilo i, ako budemo mogli u zakonskom roku, a to je negdje do 15.januara, da to usvojimo. Ako budemo usvojili urbanističke planove, onda počinje pravi razvoj Opštine Ulcinj.”

Radio Antena M

1