Met Đoni treći potpredsjednik

October 31, 2011   | news

U novoj izvršnoj vlasti Ulcinja funkcija čeka prvog sekretara ambasade u Tirani

ULCINj – Opština Ulcinj do kraja godine dobiće i trećeg potpredsjednika, a najozbiljniji kandidat za tu funkciju je bivši funkcioner DUA Met Đoni, saznaje „Dan“. Prema dobro obaviještenim izvorima Đoni, koji se trenutno nalazi na funkciji prvog sekretara Ambasade u Tirani, podržao je otcijepljeno krilo DUA, koje je nedavno sa Forcom i Perspektivom formiralo novu vlast u Ulcinju. S obzirom na to da će najvjerovatnije od Nove godine ambasadorsku funkciju u Tirani preuzeti sadašnji lider Demokratske unije Albanaca Ferhat Dinoša jasno je da će Đoniju, nekadašnjem poslaniku te partije u republičkom parlamentu i bivšem direktoru Informativnog centra, prestati služba u diplomatiji. Lokalni parlament je, podsjetimo, nedavno izabrao dva nova potpredsjednika, Selima Resulbegovića iz SDP-a i Džaudeta Cakulija iz Force.
Potpredsjedničku funkciju zadržao je do kraja godine i Muhamed Nika, funkcioner PDP-a, odnosno njenog otcijepljenog dijela.
Inače, u lokalnoj samoupravi u toku su kadrovske promjene koje diktira nova politička većina. Predsjednik opštine Nazif Cungu razriješio je skoro sve sekretare sekretarijata koje na funkcije postavila bivša koalicija DPS–DUA– PDP i na njihova mjesta imenovao kadrove nove vladajuće koalicije. Na čelo Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj imenovan je Valdet Adžemović iz Force.
Novi sekretar za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine je Abdulah Derviši, takođe iz Force, a toj partiji pripali su i Sekretarijat za zaštitu imovine i Sekretarijat za upravu, propise, kadrove i društvene djelatnosti, koje će ubuduće voditi Gzim Hadžibeti, odnosno Đina Đonović. Sektor urbanizma pripao je SDP-u pa će na čelu tog sekretarijata biti Valjon Buzuku. Na čelu komunalne policije ostaće Kaplan Mučaj iz otcijepljenog krila PDP-a.
Novi sekretar za budžet i finansije biće Agron Ibrahimi, kadar otcijepljenog krila DUA, čiji će funkcioneri Manuš Haljilji i Nedžedin Avdiu pokrivati funkcije sekretara za stambene djelatnosti i menadžera opštine. Podsjetimo, za glavnog administraora ranije je imenovan Jakup Murati iz Force.
Lideri stranka koje od nedavno vrše vlast u Ulcinju dogovorili su da na mjesto direktora Centra za kulturu dođe funkcioner Force Nail Draga, a da sektor čistoće u JKP, u kome je u toku podjela na dva preduzeća, preuzme Zana Sarvan iz Perspektive.
M.K.
Izvor: DAN