Crna Gora na međunarodnoj turističkoj berzi u World Travel Market 2011

November 5, 2011   | news

Crnogorska turistička ponuda biće predstavljena na međunarodnoj berzi turizma World Travel Market, koja sjutra počinje u Londonu.

Na crnogorskom štandu biće predstavnici hotela “The Queen of Montenegro”, „Beppler&Jacobson“, HG „Budvanska Rivijera“, Hotels Group „Montenegro Stars“, turističke agencije “Adriatic Express”, kao i lokalnih turističkih organizacija Budve i Ulcinja.

Crnogorsku delegaciju predvodiće ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić.

Direktor hotela « The Queen of Montenegro» , čiji će predstavnici između ostalih biti na crnogorskom štandu , Dragan Ivančević o značaju učešća na turističkoj berzi u Londonu kaže:

«WTM je pored ITB-a u Berlinu najveća turistička berza Evrope. Tu se sada sumiraju svi ugovori koji su zaključeni tokom ljeta i sa svim partnerima se dogovara kompletna strategija za sljedeću turističku godinu. Svako ko ima da ponudi nešto u turizmu mora biti prisutan na toj berzi , jer ako vas tamo nema ne postojite kao turistička destinacija.»

Ivančević međutim napominje:

«Mislim da će se Crna Gora predstaviti zaista dobro, iako nažalost nemamo mnogo toga novog da ponudimo. Nemamo novih kapaciteta i bojim se da ćemo još jednom razočarati naše partnere koji od nas traže dodatne kapacitete, da bi uveli dodatne čartere i produžili turističku sezonu.»

Direktor turističke organizacije Ulcinj Ali Redža  objasnio je šta je cilj predstavljanja turističke ponude Ulcinja u Londonu:

« Nije samo prezentacija turističkih kapaciteta nego  je fokus u tome da privučemo pažnju na još neiskorišćeno veliko blago i mogućnost investiranja.»

Procjene su da će turistička berza okupiti  oko pet hiljada izlagača i blizu 48 hiljada profesionalaca u turizmu. Sve to će, kako se očekuje pratiti  i oko tri hiljade predstavnika medija.

Milena Aprcović
Antena M

YouTube Preview Image

1