Ministar poljoprivrede posjetio opštinu ulcinj

November 7, 2011   | news

Tarzan obećao pomoć
ULCINj – Ljudi koji vode opštinu Ulcinj imaju jasnu viziju šta žele da urade u narednom periodu u oblasti poljoprivrede i mislim da ćemo zajedno napraviti dobru strategiju za plasman proizvoda, istvremeno i za podršku poljoprivrednicima, koji žele da proizvode, kako bi kroz podršku Svjetske banke, kroz grantove koje imamo i kroz projekat MIDAS, zajednički pomogli ljudima da lakše dođu do zaposlenja, izjavio je juče u Ulcinju ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević.
On je nakon razgovora sa predsjednikom opštine Nazifom Cunguom i obilaska Anamalskog područja, gdje je razgovarao sa tamošnjim poljoprivrednicima, poručio da Ulcinj ima značajne potencijale kada su u pitanju sve oblasti poljoprivrede.
– Razgovarali smo o daljem razvoju stočarstva, o podršci koju možemo da pružimo mljekarskom sektoru i razvoju mesne industrije, povrtlarstva i voćarstva. Imamo zajedničku ambiciju da ovom podneblju pružimo punu podršku i da kroz izgradnju kalibratora i hladnjače pomognemo da se na kvalitetan način riješi pitanje otkupa proizvoda sa ovog područja – rekao je Milošević i osvrnuo se i na mjere u cilju zaštite rijeke Bojane odnosno njene okoline od poplava.
– Siguran sam da ćemo zajedno sa albanskom stranom dogovoriti kako ćemo produbiti korito rijeke i na taj način onemogućiti poplave. Za prvu fazu imamo dovoljno sredstva, o finansiranju druge dogovorili smo određene korake sa opštinom Ulcinj i pregovaramo sa Vladom Albanije, da zajedno učestvujemo kod pretpristupnih fondova i tražimo podršku od Svjetske banke, jer je to investicija između 10 i 15 miliona eura. To moramo raditi zajednički i fazno, jer se radi o projektu koji se ne može završiti za kratko vrijeme. Sadašnjom intervencijom svakako ćemo ublažiti posledice eventuano novog plavljenja, ali nadamo se da toga neće doći – kazao je Milošević nakon obilaska Benta, lokacije gdje se vrše radovi u cilju sprečavanja plavljenja rijeke. Predsjednik opštine Nazif Cungu zadovoljan je posjetom ministra Miloševića i njegovih saradnika.
– Upoznali smo ministra o našim planovima što se poljoprivrede tiče. Dogovorili smo niz mjera i očekujemo pozitivan iskorak u prosesu daljeg razvoja. Dobili smo uvjeravanja da ćemo imati punu podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja – rekao je Cungu.

M.K.
Izvor: DAN

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević boravio u radnoj posjeti opštini Ulcinj

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzana Miloševića, predsjednika opštine Ulcinj u radnoj posjeti opštini Ulcinj Nazifa Cungua nakon posjete opštini Ulcinj…

Audio Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzana Miloševića nakon posjete opštini Ulcinj
 
Audio Izjava predsjednika opštine Ulcinj Nazifa Cungua

 

Audio Pitanje novinara i odgovor ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzana Miloševića nakon posjete opštini Ulcinj


Izvor:Vlada.me