Ulcinj ne gazduje obalom zbog albanske većine

December 13, 2011   | news

Novi nacrt zakona o Morskom dobru ne smije zaživjeti, jednoglasni su odbornici Skupštine opštine Ulcinj.

Isto mišljenje, interpretirano na različite načine, uz bacanje krivice za sadašnje stanje kada je, prije svega, granica Morskog dobra u pitanju, jučerašnju sjednicu lokalnog parlamenta ulcinjski odbornici pretvorili su u petosatni maraton optužbi, pišu Dnevne novine.

Odbornici su se složili da predloženi tekst nacrta zakona ne nudi rješenje koje se bitno razlikuje od važećeg zakona i zadržava dosadašnji princip upravljanja Morskim dobrom, što smatraju neprihvatljivim.

Ispred Mogula, politikolog Dritan Abazović je poručio da je krajnje vrijeme da se stane na put legalnom isisavanju novca iz Ulcinja.

“Granica Morskog dobra je sramna i kriminalna. Zar neko misli da Ulcinjani nemaju potpuno ista prava kao i građani drugih primorskih opština u Crnoj Gori. Sada je trenutak da ispravimo istorijsku nepravdu”, kazao je Abazović.

Složili su se i da je neophodno obezbijediti veću ingerenciju lokalnih samouprava u zoni Morskog dobra, a na zahtjev predstavnika NVO Mogul Dritana Abazovića usvojen je i zaključak u kome stoji da predloženi Nacrt zakona nije usklađen sa interesima građana opštine Ulcinj.

Potpredsjednik FORCE Genci Nimanbegu poručio je da će se ta stranka boriti protiv zloupotrebe zakona i načina upravljanja Morskim dobrom.

Izvor: CdM/Dnevne novine

http://www.velikaplaza.info/gallery/video/stream.php?f=Velika_Plaza_movie_Jan_2009.flv