Dritan Abazovic dobitnik priznanja “Siguran kompas” 2011 – Video

December 21, 2011   | news

Politički analitičar iz Ulcinja, politikolog i član nevladine organizacije Forum 2010,Dritan Abazović dobio je ovogodišnju nagradu “Siguran kompas”.

Ovogodišnji dobitnici priznanja Siguran kompas su direktor Agencije za zaštitu životne sredine Daliborka Pejović, politikolog Dritan Abazović, američka Ambasada u Podgorici, Fakultet za državne i evropske studije i mjesečnik o evroatlantskim integracijama, odbrani i Vojsci Evroatlantska asocijacija mladih.

Alfa centar, nevladina organizacija iz Nikšića, ustanovila je nagradu Siguran kompas, koja će se dodjeljivati svake godine za izuzetan doprinos u promociji značaja međunarodne saradnje, bezbjednosti i širenju ideje evroatlantizma u Crnoj Gori.

Odbor za dodjelu priznanja je odlučio da Siguran kompas za 2011. dodijeli: Danas je u KIC-u “Budo Tomovic” uprilicena svecanost povodom urucenja priznanja “Siguran kompas”. Na svecanosti su govorili Ranko Krivokapic, predsjednik Skupstine Crne Gore, Aleksandar Dedovic, direktor ALFA Centra, a putem video poruke prisutnima se obratila NJ.E. Kolinda Grabar- Kitarovic, pomocnica generalnog sekretara za NATO odsjek za javnu diplomatiju.
Dobitnici ovogodisnjeg priznanja “Siguran kompas ” su:
Ukategoriji mediji: “Partner”
U kategoriji NVO: “Evroatlantska asocijacija mladih”
Ukategoriji institucija/organizacija FDES i Ambasada Sjedinjenih Americkih Drzava u Crnoj Gori
U kategoriji pojedinac/pojedinka Dritan Abazovic i Daliborka Pejovic.

Dritan Abazović je Ulcinjanin, rođen 25. 12. 1985 godine u Baru. U Ulcinju je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, na smjeru za politikologiju kao najbolji student generacije. Dobitnik je Zlatne značke Univerziteta kao jedan od deset najboljih studenata Univrziteta, računajuci sve akademske jedinice. Trenutno završava Magistarke studije na Fakukltetu političkih nauka u Podgorici. Ljubitelj je ribolova kao i svih vrsta sportova, pogotovo fudbala. Veliki je navijač Intera.

Lajme nga Ulqini

Foto: Alfa Centar Facebook

YouTube Preview Image