Hajdinaga: Radio sam sve po zakonu

December 27, 2011   | news

Bivši gradonačelnik Ulcinja Gzim Hajdinaga odbacio je večeras optužbe da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Službenici Uprave policije podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju krivičnu prijavu protiv Hajdinage, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Hajdinaga je rekao agenciji Mina da je kao predsjednik opštine Ulcinj sve radio u skladu sa zakonima Crne Gore i u interesu opštine i građana.

On je kazao da nije informisan da je podignuta krivična prijava protiv njega, ali i da ima povjerenje u pravosudne organe, njihovu stručnost i korektnost.

– To su neosnovane optužbe i nema nikakve osnove za njih. Ja spavam mirno, rekao je Hajdinaga.

Iz Uprave policije je saopšteno da je krivična prijava podnijeta i protiv osnivača i zakonskog zastupnika preduzeća Donata kompani Nasera Kelmendija (54), zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole.

Kako se navodi, policijske radnje upućuju na sumnju da je Hajdinaga oktobra 2008. do kraja prošle godine zloupotrebljavao službeni položaj tako što je u svojstvu predsjednika Opštine Ulcinj „prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, pribavio korist investitorima“.

MINA
Analitika – Informativni Porta
l