DUA odgovorila doskorašnjem partijskom kolegi

December 28, 2011   | news

Neka, Đeka
Demokratska unija Albanaca poručila je juče doskorašnjem partijskom kolegi, lideru novoformirane Demokratske partije Fatmiru Đeki, da ih je začudila njegova hrabrost da saopšti kako DUA više ne predstavlja interese građana. Kako se navodi u reagovanju, „DUA, kao najjača albanska partija u Crnoj Gori ne suočava se prvi put sa sličnim napadima, ali je pravda uvijek bila na njenoj strani i istina je na kraju isplivala na vidjelo”.
– Čudi nas da smo najviše napadnuti od ljudi koji su uživali najveće privilegije u Demokratskoj uniji Albanaca, a u zadnjih deset godina baš taj gospodin je bio glavni uživalac tih privilegija u pravom smislu riječi – kaže se u saopštenju.

Ističu da će DUA na sve napade i nekorektne izjave bivših partijskih funkcionera odgovarati tako što će još žešće zastupati interese albanskog naroda u Crnoj Gori.
– Pomenuti gospodin neka se odsad bavi interesima svoje novoformirane stranke i ličnim jer mu to, koliko je nama poznato, nije nimalo strano. Mnogo njih nas optužuju što smo na vlasti, a sa druge strane vrebaju i najmanju priliku da se vlasti dodvore. DUA je do sada vodila, a i nadalje će voditi transparetnu i jasno definisanu politiku, sve u cilju poboljšanja statusa Albanaca u Crnoj Gori. Nikad nismo, niti ćemo ikada prodavati maglu nego ćemo, kao i do sada, biti odgovorni prema stranci i prema našim glasačima – naglašava se u reagovanju.
DUA, kako zaključuju, „poručuje svim takozvanim dušebrižnicima da ne brinu našu brigu i da spavaju mirno ako im savjest dozvoljava” jer će ta partija kao i do sada uspjeti da ostane „respektabilan politički faktor u Crnoj Gori što nismo sigurni za partiju u povoju”.

V.R.
Izvor: DAN