DUA odgovorila Genciju Nimanbeguu

January 5, 2012   | news

Malo uz vlast, malo uz opoziciju
Demokratska unija Albanaca je daleko od sunovrata, poručeno je juče iz te partije poslaniku Force Genciju Nimanbeguu. Kako navode, „DUA se nikad nije našla u bezizlaznoj situaciji, već je znala da u svakom momentu dostojno i sa dignitetom afirmiše Albance u Crnoj Gori”.
– DUA je bila najjača albanska partija u Crnoj Gori, kao što će i dalje biti, sviđalo se to Nimanbeguu ili ne. A što se tiče nepotizma i političke korupcije neka Nimanbegu ne upire prstom u DUA. Neka se bavi nepotizmom i političkom korupcijom, koja je i te kako prisutna u njegovoj stranci, pa se bojimo da ne dobiju „splet crijeva” od tolikih rodbinskih veza-kaže se u saopštenju Informativne službe DUA.
Naglašavaju da DUA podržava kandidaturu Gzima Hajdinage za ministra za ljudska i manjinska prava.
– Nije u skladu sa našem političkom čašću i obrazom da diskvalifikujemo ljude prije nego što je pravosuđe reklo zadnju riječ-objašnjava se u reagovanju uz ocjenu da su „prošla vremena kada su ljudi hapšeni na osnovu nečijih želja”.
Iz DUA poručuju i da su daleko od kafanske i demagoške partije, kako ih je Nimanbegu okarakterisao, ističući da za sobom imaju 20 godina ozbiljnog političkog djelovanja, „za razliku od njih koji od formiranja nikako ne mogu stabilizovati svoj politički kompas”.
– Lutaju tako što potpisuju politički sporazum sa SNP-om o formiranju lokalne vlasti, nastupaju tobože kao opozicija, a sa druge strane se dodvoravaju vlasti. Izgleda da dvoličnost smatraju vrlinom a ne manom-navedeno je u saopštenju.Navode da će novu ulcinjsku vlast, koju predvodi Forca, ostaviti na miru 150 dana,ali da će „ako oni nastave sa niskim udarcima, morati korigovati stav i protivno moralnim normama odgovoriti na klevete”. Pozivaju na pristojnost i toleranciju
– To od nas i zahtjevaju Albanci u Crnoj Gori, jer im je dosta međusobnih optužbi, tenzija i netoleracije-zaključuje se u saopštenju DUA.

V.R.
Izvor: DAN