Cakuli: Ulcinj uskoro dobija prostorni plan; slijede rušenja nelegalnih objekata

January 9, 2012   | news

Prostorni plan Ulcinja koji već godinama pravi problem toj opštini , trebalo bi da bude usvojen za dva mjeseca. To je za naš radio ocijenio potpredsjednik lokalne skupštine Džaudet Cakuli. Kako je kazao, mnogo će objekata morati da se sruši kada se plan usvoji, ali zauzvrat investitori koji su bježali zbog tog nedostatka, počeće da ulažu u taj grad.

Za opštinu Ulcinj 2012. trebalo bi, prema riječima potpredsjednika opštine Džaudeta Cakulija da bude zapamćena po konačno usvojenom urbanističkom planu. Vlada je,kaže Cakuli,na sebe preuzela izradu i finansiranje nacrta prostornog urbanističkog plana

„Ja se nadam da će u naredna dva mjeseca on biti na dnevnom redu Skupštine te da će uslijediti njegovo usvajanje.”

Cakuli ne zna tačan broj objekata koji su ilegalno sagrađeni i koji će se nakon usvajanja urbanističkog plana srušiti, ali zna da ih ima mnogo:

„Što se tiče divljih objekata odnosno nelegalne gradnje bili su rasprostranjeni kao i u svim opštinama, posebno primorskim. Ranije neusvajanje planova uticalo je da bude još intenzivnija.”

Nepostojanje urbanističkog plana, kaže Cakuli, otjeralo je i dosta investitora:

„Bilo je mnogo investitora zainteresovanih za ulaganje u Ulcinj ali su odustali zbog nedostatka planova.”

Za Ulcinj su problem i detaljni urbanistički planovi. Prema riječima Cakulija, taj problem biće riješen pred kraj januara. Zadnji rok za njihovo usfajanje je 20. januar, a kako su ti planovi pripremani preko pet godina, sadašnja vlast će ubrzati njihovo usvajanje.

Antena M

http://www.velikaplaza.info/gallery/video/stream.php?f=Velika_Plaza_movie_Jan_2009.flv