Međunarodna ulična trka u Ulcinju – Meritor Hasanaj prvi

January 11, 2012   | news

Foto: Samir Adrovic - Vijesti

Meritor Hasanaj iz Atletskog kluba “Besa” iz Peći, pobjednik je ulične trke na 3.000 metara, koja je, u popodnevnim satima, održana u Ulcinju.

Drugo mjesto osvojio je Muamer Hasanović iz Novog Pazara, a treće njegov klupski kolega Jasmin Ljajić.

U centralnoj trci, u kojoj je učestvovalo oko 15 atletičara, u ženskoj konkurenciji ubjedljivo je slavila juniorska prvakinja Evrope Amela Terzić iz Novog Pazara, koja je iza sebe ostavila i veći dio muške takmičarske ekipe. Drugo mjesto osvojila je Teodora Simović iz Novog Pazara, a treće Gresa Bahroči iz Peći.

Atletičari su trčali dva kruga, od zgrade Opštinje do kružnog toka.

U konkurenciji mališana iz Ulicnja do deset godina na 800 metara prvo mjesto osvojio je Ibrahim Zogaj, drugo Rinor Jahija, a treće Filip Kiković. Među djevojčicama je slavila Deleza Rama, ispred Bie Mulabećirović.

U međunarodnoj trci u istoj kategoriji slavila je Ivana Đurić iz Smederevske Palanke, drugo mjesto zauzela je Medija Ničević iz Novog Pazara, a treće Sofija Banković iz Smederevske Palanke.

Na 1.500 metara, među Ulcinjanima slavila je Selma Mujić, ispred Fljake Avdiu i Kristinje Junković. U muškoj konkurenciji slavio je Vuk Đakonović, drugi je bio Milija Čaušić, a treći Emir Mustafić.

U međunarodnoj konkurenciji, na istoj stazi, slavila je Ilda Dautović iz Novog Pazara, ispred Ognjena Mihailovića iz Smedereva i Tafila Flojovića iz Novog Pazara.

U trci koja je bila planirana na 3.000 hiljade metara, a održana je na duplo kraćoj stazi, među Ulcinjanima u ženskoj konkurenciji pobijedila je Radica Dašić. Ona je iza sebe ostavila Enu Kovačević. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Nikola Marović, drugo Luka Đakonović, a treće Enes Redžematović.

U međunarodnoj konkurenciji slavio je Rom Krasnići iz Peći, drugi je bio Kristijan Ristić iz Smedereva, a treći Milan Vladisavljević takođe iz Smedereva.

Prvu uličnu trku, sa ambicijom da postane tradicija, organizovali su NVO “Ulcinj sport” i SRD “Belvi”, pod pokroviteljstvom Opštine i suorganizatorima AK “Marović”, ASCG i atletskim kampom “Ašković”.

Predsjednik NVO “Ulcinj sport” Mišo Caušević kazao je da je trka organizovana sa cijlem da obilježi početak zimske sezone u Ulcinju.

Samir Adrović
Vijesti