Veselin Grbović: Most preko Port Milene biće završen do 21.maja – Video

January 26, 2012   | news

Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović i predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu obišli su danas gradilište pokretnog mosta na Port Mileni. U pitanju je najvredniji infrastrukturni projekat koji se gradi u Crnoj Gori, vrijedan 14 miliona eura.
– Ukupna dužina poteza koji je obuhvaćen projektom iznosi 570 m od čega je: most dužine 350 m, konstrukcija za prolaz saobraćajnice prema Ulcinju 40 m, konstrukcija za prolaz saobraćajnice prema Adi Bojani 25 m i trasa bulevara dužine 155 metara. Radi se o sistemu nagurivanja, a na sredini most se otvara i biće omogućeno propuštanjue velikih jahti za marinu Port Milena, rekao je Grbović za Portal Analitika.
Most će biti završen najkasnije do 21.maja.
Izgradnjom mosta preko kanala Port Milena izvršiće se povezivanje već izgrađenog bulevara u Ulcinju sa putem za Adu Bojanu čime će se povećati protočnost saobraćaja, odnosno smanjiti saobraćajne gužve koje su naročito izražene tokom ljetnje turističke sezone.
– Ovaj most istovremeno predstavlja preduslov za dalju valorizaciju prostora Velike plaže i Ade Bojane, rekao je Portalu Analitika Nazif Cungu predsjednik Opštine Ulcinj, koji je izuzetno zadovoljan realizacijom projekta.
Cungu je najavio pravljenje planova i dokumentacije za preostali dio saobraćajnice.
– Ove godine opština Ulcinj će u infrastrukturne projekte uložiti voko tri miliona eura, rekao je Cungu.
Projektant mosta preko kanala Port Milena je DB Inženjering, a most gradi slovenačka kompanija Primorje iz Ajdovščine. Most je projektovan sa 4 saobraćajne trake širine po 3,25 m, razdjelnim pojasom od 2,0 m i obostranim pješačkim stazama širine po 2,65 m, tako da će njegova ukupna širina iznositi 20,30 m.

 
Gledajte Video o Mostu u Port Mileni –  Analitika – Informativni Portal

3