Konferencija za medije predsjednika Opštine Ulcinj

February 27, 2012   | Ngjarjet - Events

Konferencija za medije

Rješenjem broj 01–613/1–12 od 17.02.2012. godine, postupajući po zahtjevu vlasnika ogroženih objekata, a na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanju (Sl.list CG br.13″007, 5/208 i 32/2011), te zaključka stručnog kolegijuma Predsjednika Opštine od 16.02.2012 godine, dozvoljeno je Redža Ibrahimu da na katastarskoj parceli 1111 KO Ulcinj, u blizini restorana „Alfa”, sanira zemljano klizište nastalo nedozvoljenim iskopom zemlje na ovoj parceli, na način što je trebao biti izgrađen armirano betonski – potporni zid, po prethodno urađenom projektu. Na taj nacin je trebalo biti izvršena sanacija i zaustavljeno širenje zemljanog klizišta i istovremeno otklonjene štetne posledice koje su mogle nastupiti po ljude i imovinska dobra na susjednim parcelama i kućama. Investitor je navedene radove trebao izvršiti od 17.02.2012. do 27.02.2012. godine.

Komunalna policija Opštine Ulcinj je, vršeći nadzor nad radovima iz ovog rješenja, u vise navrata utvrdila da investitor vrši radove u suprotnosti sa datim rješenjem, te je u skladu sa zakonom obavijestila nadležne državne institucije, i zabranila dalje radove. Time su iscrpljene sve zakonske mogućnosti koje komunalna policija ima, kada je u pitanju nedozvoljena gradnja.

Na lice mjesta, je takođe izašla i insprektorka Ministarstva zaštite životne sredine, koja je takođe utvrdila ove nepravilnosti, zabranila radove, i predmet proslijedila Osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju, radi pokretanja krivičnog postupka protiv investitora, zbog krivičnog djela nedozvoljene gradnje iz čl 326. Krivičnog zakonika Crne Gore. Međutim, investitor je, uprkos svim ovim preduzetim mjerama i nalozima, permanentno nastavio sa radovima suprotno rješenju.

Nadleznosti opstine su ogranicene i stoga su obavjesteni republicki organi,kao jedino nadlezni, da preduzmu mjere radi sprecavanja daljnjih nezakonitih radnji na predmetnoj parceli.

Opština Ulcinj