Perovic: Niko nije zabranio ulaz u Valdanos a kapija godinama zakatančena

March 6, 2012   | news

Foto: Vijesti

Direktor “Mogul grupe” Džemal Perović kazao je da ne postoji pisana zabrana ulaska u Valdanos i ocijenio da država vodi suludu politiku kada je u pitanju ta uvala.

On je na konferenciji za novinare objelodanio dva dokumenta, koja su na adresu “Mogula” stigla iz Ministarstva odbrane, nakon što je ta ulcinjska NVO u pisanoj formi zatražila “dokument kojim je ustanovljena zabrana pristupa morskoj obali na lokalitetu Valdanos”.

Perović je istakao da ni u jednom od tih dokumenata nigdje ne piše da se zabranjuje ulaz u Valdanos, iako je kapija na toj uvali spuštena već nekoliko godina, osim tokom ljetnjih mjeseci. On je pokazao prvi dokument koji se odnosi na zaključak Vlade kojim se Ministarstvu odbrane ustupa na staranje imovina u Valdanosu.

“Drugi dokument je ugovor o poslovnoj saradnji zaključen 30. marta 2008. godine između Ministarstva i privatne firme ’Guard Popović security’. U stavu jedan tog ugovora, što je vrlo zanimljivo ulcinjskoj i crnogorskoj javnosti, naručilac povjerava izvršiocu fizičko obezbjeđenje tog lokaliteta, te kontrolu ulaska i izlaska na glavnom ulazu. Dakle, nema zabrane ulaska, iako je ona odavno na snazi”, istakao je Perović.


Pročitaj vijest do kraja >> Vijesti Online >>Samir Adrović

http://www.velikaplaza.info/gallery/video/stream.php?f=Velika_Plaza_movie_Jan_2009.flv
4