Ulcinjska rivijera nakon uspješne 2011. računa na još bolju 2012. godinu

March 23, 2012   | news

Osvježena i sadržajno obogaćena ponuda i stare cijene privući će ovoga ljeta veći broj turista u hotele našeg najjužnijeg ljetovališta

ULCINJ – Hotelsko-turističko preduzeće Ulcinjska rivijera  otvoriće kapije svojih hotela 1. maja za kada imaju najave prvih organizovanih grupa gostiju.

– Ove godine kod naših partnera imamo povećani interes ne samo za povećanje zakupljenih kapaciteta, nego i za proširenje vremena korišćenja. Na osnovu do sada zaključenih ugovora, već možemo sa sigurnošću najaviti da će ova ljetnja sezona kod nas trajati najmanje 110 dana. To je veoma ohrabrujuće da se polako vraćaju stara vremena kada su ovdje prve grupe turista stizale za uskršnje praznike, a posljednji gosti odlazili u oktobru – kazao je u izjavi za Pobjedu izvršni direktor hotelskog preduzeća Ulcinjska rivijera Radomir Mikan Zec.

Dolazak većih grupa turista očekuju već tokom maja u hotelima na Velikoj plaži. Prema do sada zaključenim ugovorima i najavama, u tom periodu će u hotelima Olympic i Bellevue boraviti veliki broj sportskih i studentskih grupa. Dolazak agencijskih gostiju u hotele na Velikoj plaži počeće od 20. maja, dok će agencijske goste na Adi Bojani imati već u prvoj nedjelji maja. Prema bukingu starih partnera iz Njemačke, turističkih agencija  „Obena“ i „ITS“ u predsezoni na Adi će pretežno boraviti gosti iz Njemačke, dok će u tom periodu na Velikoj plaži boraviti domaći gosti iz turisti iz zemalja regiona.

– Novost u našoj ponudi za sezonu 2012. jeste osvježeni nudistički centar Ada Bojana u kojem će biti renovirano 88 soba. U tom naturističkom naselju uredili smo sportske sadržaje, posebno teniske terene. U bungalovima tipa A  goste će ovoga ljeta dočekati 48 renoviranih i osvježenih soba. Takođe i 40 soba tipa L će biti preuređene i one će imati potpuno novi izgled. Osvježenje su i plažni barovi na Velikoj plaži – kaže Zec.

Minimalni gubitak

Direktor Zec naglašava da su za ovo ljeto napravili dobar posao sa češkom agencijom Kovotur i sa Ministarstvom zdravlja Češke, sa kojima su sklopili ugovor vrijedan više od 800 hiljada eura. Kaže da su zadovoljni napretkom u poslovanju i rezultatima, uprkos krizi koja nije mimoišla ni Ulcinjsku rivijeru. Ističe da su prošlu poslovnu godinu završili sa minimalnim gubitkom od oko sto hiljada eura, podsjetivši da je prije četiri godine taj iznos bio iznad 1,2 miliona eura.

 

Cijene

I pored značajnog poboljšanja kvaliteta usluge u posljednjih nekoliko godina, cjene usluga i smještaja u hotelima Ulcinjske rivijere se nijesu mijenjale u prethodne tri godine.

– Uvjereni smo da ćemo i ove godine zadržati epitet najjeftinije rivijere na Jadranu. Cijene polupansiona u našim hotelima biće od 22 eura u predsezoni do 40 eura u špicu sezone-julu i avgustu. Posebno ističemo da se cijena polupansiona do 10. juna kreće od 22 do 26 eura po osobi dnevno u zavisnosti od objekta koji je gost izabrao za svoj boravak – kazali su u Ulcinjskoj rivijeri.

Posjećenost

Tokom ljetne sezone 2010. godine u hotelima Ulcinjske rivijere bilo je oko 11.000 posjetilaca, dok je u sezoni 2011. u istim hotelima boravilo oko 16. 200 turista.

– Ovo povećanje broja gostiju se naročito odnosi na period pred i postsezone, kada smo u naše hotele privukli značajan broj gostiju organizovanjem raznih skupova, sportskih susreta i takmičenja – kazala je PR ovog preduzeća Ana Živanović.

 

N. Perković
Ovaj tekst je preuzet sa adrese http://www.pobjeda.me/2012/03/18/ulcinjska-rivijera-nakon-uspjesne-2011-racuna-na-jos-bolju-2012-godinu/

YouTube Preview Image
1