Nazif Cungu: Vlada da raskine ugovor sa vlanikom hotela Lido

March 24, 2012   | news

Postovani gradjani,

Nastavljajući pokušaje realizacije našeg strateškog opredjeljenje za stvaranje uslova za investiranje I privlačenje investitora iz zemlje i iz inostranstva, juče sam održao sastanak sa sa izvršnim direktorom komapanije Capital Estate – Budva, koja je vlasnik hotela Lido na Velikoj Plaži.

Raniji pregovori sa Vladom išli su u pravcu stvaranja povoljnog ambijenta da ovaj investitor ulaže u izgradnju Hotela Lido u Ulcinju, pa sam ocekivao da ce me direktor obavjestiti o pripremama za pocetak gradnje hotela “Lido”. Medjutim, direktor je došao da me obavjesti da pomjeraju datum početka gradnje i to za četri godine, navodeći kao osnovni razlog ekološke probleme, odnosno uticaj Port Milene na ekološko stanje u tom dijelu Velike Plaže.

Moja ubjedjivanja i garancije da ćemo za vrijeme kraće od potrebnog vremena za gradjenje hotela riješiti pitanje zagađenosti Port Milene i insistiranje na izvršavanju njihovih obaveza koje su u vezi sa izgradnjom preuzeli ugovorom o kupovini hotela, odnosno da odmah trebaju početi sa pripremama za gradnju hotela, nijesu bila dovoljna da investitor promjeni svoje mišljenje.

Izrazio sam spremnost da potpišem ugovor kojim ćemo garantovati da će uredjenje Port Milene biti završeno prije završetka gradnje hotela, obzirom da je sam predstavnik investitora izjavio da bi gradnja hotela trajala najmanje četri godine.

Takodje sam naglasio da smo kao opština spremni da Skupštini opštine Ulcinj predložimo da za komunalije za Capital Estate – Budva I druge ozbiljne investiture koji odluče da ulaganja počnu u ovoj godini, donese odluku po cijenin koja bi bila niža od cijene koja je važila na dan potpisivanja ugovora o privatizaciji, dakle niža od 65 EUR-a, a ne 250 EUR-a kako je to propisano važećom opštinskom Odlukom o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta. Predstavnika investitora sam, takođe, obavijestio i o spremnosti Vlade Crne Gore da potpiše aneks ugovora kojim bi se garantovalo uredjenje Port Milene.

Obzirom da je planska dokumentacija za lokaciju hotela „Lido” usvojena još 2010 god. i da nema nikakvih smetnji da otpočnu sa pripremame za gradnju hotela, ocjenjujem da investitor u ovom trenutku nije zainteresovan za realizacijiu ove investicije.

Zbog prednjeg sam Vladi Crne Gore uputio dopis kojim ih pozivam da raskinu ugovor sa kompanijom Capital Estate – Budva i da počnu postupak nalaženja novog partnera za ovu lokaciju, koja je jedna od najatraktivnijih na Primorju.

Poštujemo odluku Kompanije Capital Estate da, kako su nas obavijestili, umjesto u Ulcinju, otpočnu gradnju hotela u Bečićima kod Budve i želimo im puno uspjeha u njihovom poslovanju.

Istovremeno zahtjevamo da hitno preduzmu mjere da vizuelno zaštite lokaciju hotela „Lido” , čime bi se postiglo da ruine Hotela i Renta vila ne narušavaju ambijent na tom dijelu Velike Plaže i time odvraćaju turiste koji dolaze u Ulcinj.

Opština Ulcinj

1