Dritan Abazović: Sramna odluka za Ulcinj

March 29, 2012   | news

To što zbog glasova Demokratske partije socijalista DPS skupštinski Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje nije podržao Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni prostornog plana Crne Gore do 2020. godine, koji se odnosi na prenamjenu prostora ulcinjske Solane “Bajo Sekulić” u građevinsko zemljište, ulcinjski nevladin sektor naziva sramnom odlukom.

Ulcinjani očekuju da će Skupština Crne Gore ipak donijeti pravu odluku i poručuju da će djelovati u tom pravcu.

“Mislim da je sramna odluka da se ne promijeni prostorni plan. Vlada Crne Gore drži cijelu skupštinu kao marionetu koja samo potvrđuje njene potpuno besmislene i nezakonite odluke, stvarajući ustupak tajkunima koji nijesu zainteresovani ni za proizvodnju soli, ni za očuvanje prirode, ni društvenih resursa, već isključivo za lični profit”, istakao je ispred Mogula Dritan Abazović, pišu Dnevne novine.

On je kazao da se nadaju da će poslanici glasati onako kao što su sada opredijeljeni po svojim političkim preferencijama.

“Najgore od svega je što je kabinet premijera Igora Lukšića rekao da je to realna cijena i da oni sada treba da upravljaju cijelim prostorom. To je krajnje nelogično i mi ćemo se svim snagama boriti da ne dođe do toga i u tom pravcu ćemo bazirati svoje naredne aktivnosti”, poručio je Abazović.

S druge strane, radnici Solane više i ne znaju šta da očekuju.

“Mi možemo javnosti da poslužimo kao neka vrsta pritiska na ljude koji se bave ovim pitanjem, na parlamentarce, na institucije da nastave dalje da se bore, da Solana ostane u onom kapacitetu u kakvom je bila do sada. Vlasnik nam samo na riječima daje pravo da ćemo ostati da radimo, da treba da radimo, da će nas pustiti da radimo, da nas neće poslati kućama, na biro. Međutim, ništa nije uradio kako bi pospješio stanje u Solani. Neophodna je jedna finansijska injekcija”, kazao je predsjednik Sindikata Solane Maki Miranović.
Izvor: CdM/Dnevne novine

3