Dnevne novine: Kako su Moneta i CKB pomogli Baroviću da kupi Solanu

April 3, 2012   | news

U današnjem broju, Dnevne novine pišu kako su fond Moneta i CKB, kojima je upravljala porodica Perović pomogli biznismenu Veselinu Baroviću prilikom kupovine 30 odsto akcija Solane „Bajo Sekulić“.

U Moneti su tada vlasnici menadžment kompanije bili biznismen Milo Perović i Momo Gazivoda, a akcije u tom fondu imao je i Perovićev brat Miodrag (osnivač Monitora i suvlasnik Vijesti). Posebno je zanimljivo da je te 2006. godine za trgovinu akcijama Monete Baroviću odobren kredit od Crnogorske komercijalne banke na čijem čelu je tada bila Milka Ljumović sestra Mila i Miodraga Perovića, pišu Dnevne novine.

Prema invormacijama tog dnevnog lista, biznismen Barović je te 2006. godine od Monete – koju su kontrolisali slovenački i crnogorski biznismeni – kupio više od 30 odsto akcija Solane, a jednu akciju je plaćao po 1,5 eura.

U međuvremenu, Perović je 2010. godine izašao iz Monete tako što je svoje i akcije partnera Moma Gazivode, koji su bili vlasnici menadžment firme za upravljanje fondom, prebacili na novosnovanu M.M. Alpha Investment, kaja je drugi po veličini vlasnik fonda Moneta od 13,06 odsto.

Prema podacima sa sajta Centralnog registra privrednog suda osnivač M.M Alpha investmenta je slovenačka firma S&T Hamer.

Analitika – Informativni Portal