Cungu: Građani još otplaćuju koncert Severine

April 11, 2012   | news

Gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu uvjeren je da će Ulcinj biti najrazvijeniji grad u Crnoj Gori, ali da građani i lokalna uprava moraju imati strpljenja.

Dugo se, rekao je on u intervjuu Dnevnim novinama, u Ulcinju nije radilo kvalitetno. Ima mnogo problema, počev od nekvalitetne administracije, prekobrojnih radnika u organima uprave i javnim preduzećima, pa do višemilionskih dugova, koji su veliki teg, koji ih konstantno vuče nazad, ma koliko koraka napravili.

“Čim se prikupe sredstva, banka blokira račun i novac ide na drugo mjesto. Još plaćamo cement, željezo, električne stubove, elektromaterijal, asfaltiranje, račune za reprezentaciju, službena putovanja itd. Još ima starih računa koji dospijevaju i ugovora koji dolaze na realizaciju. Nedavno smo platili i jedan zaostali račun za Severinu, koja je zabavljala publiku na dan otvaranja loše rekonstruisane stare čaršije. Ali, strpljivo”, kazao je Cungu.

Prema njegovim riječima uključili su se u politiku da bi promijenili situaciju.“Ulcinj ovo ne zaslužuje. Programom i planovima koje smo počeli stvorićemo dobre pretpostavke za zdrav razvoj. Tu smo da stvorimo uslove za razvoj, da stvorimo uslove za nove investicije, da omogućimo otvaranje novih radnih mjesta. Ulcinj je na neki način i opljačkan. Naplaćivane su komunalije za izradu planske dokumentacije, a novac trošen na druge stvari, tako da su investitori koji su htjeli da grade otjerani. Stvari polako dolaze na svoje mjesto, preko noći se ništa ne može izmijeniti. Dugo godina ćemo se mi još oporavljati. Ali, vjerujem da će Ulcinj, na kraju, imati sve što zaslužuje”, rekao je Cungu između ostalog.

 

Izvor: CdM/Dnevne novine