Protesti u Bijelom Polju i Ulcinju: Ne kriminalu, bijedi i siromaštvu – Video

April 22, 2012   | news

 

Oko 300 Ulcinjana sa transparentima ”Vrijeme je” okupilo se na Pristanu, dok je u Bijelom Polju više stotina građana izrazilo nezadovoljstvo zbog lošeg socio-ekonomskog statusa, prenosi Mina.

Građani i bivši radnici propalih preduzeća u tim gradovima protestuju zbog nerješavanja njihovih problema, loših privatizacija i Vladine politike. U Ulcinju su se okupili radnici propalih preduzeća Solane “Bajo Sekulić”, Otranta i Galeba.

I na gradskom trgu u Bijelom Polju protestovalo je više stotina građana i radnika zatvorenih firmi. Prema procjenama organizatora, bilo je oko 500 okupljenih, čime su oni izuzetno zadovoljni jer su se, kako kažu, događaju veliki pritisci i podjele u organizacionom odboru. Radnici su poručili da je došlo vrijeme da se kaže “Ne” organizovanom kriminalu, korupciji, bijedi i siromaštvu i najavili da će doći i na majski protest u Podgoricu.

Iako su ranije neki radnici govorili da je protest iskonstruisan, iz organizacionih odbora tvrde suprotno i poručuju da skup nije politički, već radnički. Nakon Bijelog Polja i Ulcinja planira se održavanje protesta i u drugim crnogorskim gradovima. Nezadovoljstvo građana biće krunisano glavnim protestom u Podgorici, trećim od početka godine, koji organizuju Unija slobodnih sindikata (USSCG), Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentska unija.

Sa procjenom organizatora skupa u Bijelom Polju, se ne slažu u NVO Euromost. Prema saopštenju NVO Euromost, u Bijelom Polju se na protestima okupilo svega 80 građana. Foto: Detalj sa današnjih skupova u Ulcinju i u Bijelom Polju

Analitika – Informativni Portal

Video TV Vijesti
YouTube Preview Image

2