Građani protestovali i u Ulcinju – Video

April 23, 2012   | news

I na krajnjem jugu građani su danas u podne izrazili nezadovoljstvo zbog loše ekonomske situacije, pa je prema procjenama organizatora na protestu u Ulcinju bilo oko hiljadu ljudi. Zahtjevi manje-više slični. Ulcinjani, međutim, poručuju da neće stati na jednom protestu.

Lijepo vrijeme poslužilo je Ulcinjane da se, tačno u podne, okupe na Pristanu kod Male plaže, i da poruče vlasti da je, kako kažu, vrijeme za promjene.

Jedan od organizatora Aslan Zeneli:

«Okupili su se radnici, bivši radnici, penzioneri, studenti, svi. Oko hiljadu ljudi. Zadnju riječ kada sam rekao počela je kiša, inače tokom mitinga nije bilo kiše.»

Okupljenima su se, kaže Zeneli, obratili radnici nekoliko ulcinjskih firmi, predstavnici penzionera i studenata, a nije izostao ni nevladin sektor. Poruka je, međutim,  bila jedna:

«Tražili smo od Vlade da preispita ugovore o privatizaciji za preduzeća u Ulcinju i sve te ugovore koji nijesu ispoštovani da se raskinu. I da pod hitno počne da se investira u Ulcinj za zapošljavanje naše djece.»

Radnik Solane Marko Miranović zadovoljan je kako je proteklo okupljanje građana:

«Prezadovoljan sam, to je prvo okupljanje u Ulcinju te prirode. Zato što su obuvaćene sve radne organizacije i sva privatizovana preduzeća. Ti ljudi su bili radnici u tim preduzećima i po raznim osnovama su gubili posao ili su radnom odnosu ali su obespravljeni na sve moguće načine.»

Aslan Zeneli smatra da je protest dovoljna opomena Vladi, pa očekuje konkretna rješenja:

«Na osnovu koliko je naroda bilo i kakvo je bilo raspoloženje, Vlada će morati da preduzme korake da se nešto uradi u Ulcinju.»

U suprotnom, najavljuje:

«Sljedeći put ćemo se okupiti u još većem broju. I zahtjevi će biti radikalniji.»

Aslan Zeneli kaže i da će radnici doći na veliki protest u Podgorici najavljen za prvu polovinu maja, te da se već pripremaju za to.

 Nikoleta Bošković
Radio Antena M

VIDEO TV VIJESTI
YouTube Preview Image

 

2