Abazović: Računi za (ne)učinjeno se moraju svakodnevno polagati građanima

April 30, 2012   | news

Nadamo se da ćemo prevashodno svojim radom, profesionalnošću i iskrenošću pridobiti simpatije građana, da nećemo iznevjeriti njihovo povjerenje i da ćemo u praksi demonstrirati da se politikom može baviti na častan način, potcrtao je u intervjuu za Dnevne novine koordinator za politička pitanja u Pozitivnoj Crnoj Gori, Dritan Abazović.

On je dodao da Pozitivna Crna Gora ima svoj program, koncept i cilj ka kojem je krenula.

– Crna Gora ima monotonu političku scenu koja počinje da gubi smisao i građani se sve više osjećaju kao gubitnici ma kojem političkom bloku pripadali. Naša misija je da ponudimo nove ljude, novu energiju i nove ideje.

Abazović je za podgorički list takođe rekao da se Pozitivna Crna Gora “jasno odredila prema svim identitetskim pitanjima” i da su te stavove više puta javno ponovili.

– Problem je što su identitetska pitanja svakako važna, ali su ona očigledno godinama predmet političke manipulacije. Na sreću, to građani sve više svakodnevno prepoznaju. Aktuelnizovanjem takvih pitanja, skreće se pažnja sa realnih životnih problema i goruće socio-ekonomske situacije u zemlji. Pozitivna se neće baviti zahtjevima drugih političkih subjekata, koji su sasvim legitimni u pluralnom društvu. Najvažnije je da se izmjene Ustava koje se odnose na dio pravosuđa, dese i da naš evropski put ničim ne bude ugrožen.

Ipak, Abazović kaže da nema dilema da se na zahtjev EU o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije nije reagovali na dobar i efikasan način. On dodaje i da se “vlast protiv ovakvih opasnih i devijantnih društvenih pojava bori krajnje sporo i neučinkovito”.

Kada je riječ o aktulenim građanskim protestima, on ih smatra krajnje legitimnim i logičnom posljedicom socio-ekonomske situacije u zemlji.

– Organizatori su do sada više puta jasno ukazivali da nemaju političke ambicije, a svako izvrtanje kristalno jasnih poruka predmet je političke manipulacije neodgovornih pojedinaca. Ovakve proteste podržavam građanski i nadam se da će oni rezultirati većim angažmanom nadležnih u rješavanju problema koji godinama muče ogromnu većinu građana. Moramo shvatiti da je politika jako odgovoran posao i da se računi za učinjeno ili neučinjeno moraju svakodnevno polagati građanima – zaključio je Abazović za DN.

Analitika – Informativni Portal